Capella: "No anem a canviar Espanya, anem a defensar els interessos dels catalans"

Ester Capella, candidata número 3 d'Esquerra Republicana de Catalunya al Congrés per Barcelona, i el diputat Marc Sanglas han visitat Sant Cugat aquest dijous, 16 de juny

"Des d'ERC volem que la gent vagi a votar, perquè el vot és l'única eina que té la ciutadania per canviar les coses. A més, que ens voti a nosaltres, perquè som l'únic partit d'esquerres, republicà i independentista". Així ha defensat a Sant Cugat Ester Capella, candidata d'ERC al Congrés, el vot per la formació independentista aquest 26 de juny.

Ho feia durant la seva visita a l'estand d'ERC a la plaça del Rei de Sant Cugat aquest dijous, 16 de juny, acompanyada del diputat Marc Sanglas. "Tenim grup propi a Madrid, tenim veu pròpia; no hem de demanar permís per dir i fer el que volem dir i fer, i defensem els interessos de Catalunya.", ha remarcat Capella, afegint que "Defensem Catalunya com a nació i, per tant, el dret a construir la república catalana. No tenim dubtes sobre el que estem defensant".

En la mateixa línia s'ha expressat el diputat Marc Sanglas, apuntant que "el 26-J és una nova oportunitat per referendar el mandat del Parlament de Catalunya". Un mandat que, assegura, "segueix viu" destacant que "estem treballant construint les estructures d'Estat".

En aquest sentit, Sanglas ha apuntat que "hi haurà molta gent que posarà en dubte, en funció del resultat, si el procés està tocat o no, que ja ho sabem. Però tenim clar que està ben viu". Per això ha dit que "els catalans ens hem de llençar a les urnes; cada vegada que tinguem l'ocasió de dipositar una papereta independentista a les urnes, ho hem de fer".

Augment independentista

"Demanem que hi hagi un augment independentista al Congrés, perquè és evident que els únics que defensem la llibertat del país som nosaltres: nosaltres som el vot útil", ha remarcat Ester Capella. En aquest sentit, ha explicat que "sempre hi ha una minoria de bloqueig" que impedirà el canvi constitucional, o la celebració del referèndum.

"La paret, el mur, hi és de forma permanent històricament", ha recordat. En aquest sentit, ha explicat que "el referèndum no serà possible, ho vam veure al debat dels quatre partits d'àmbit estatal, aquells que tampoc ens hi volen a l'hora de debatre".

Després del 26J

Després de les eleccions, ERC ha anunciat que "donarem suport a tot allò que sigui el reconeixement nacional de Catalunya", ha explicat Capella. "Som una nació; tenim dret a construir el nostre espai de llibertat, igualtat i fraternitat que és la República Catalana. Si estan disposats a reconèixer-ho, encantats de donar suport a un govern d'esquerres que reconegui la capacitat de Catalunya de ser una república, per tant, la llibertat individual i col·lectiva de la ciutadania", ha especificat.

Igualment, pel que fa a coalicions de govern a l'Estat espanyol, Capella ha remarcat que "nosaltres no anem a arreglar ni a governar l'Estat espanyol; nosaltres anem a defensar el mandat democràtic del 27S".

En aquesta línia ha anunciat que "anem a defensar que hi ha una majoria parlamentària clara que està construint la República Catalana, i els hi anem a dir que ja ho estem fent. I que ho farem sense permís". "Nosaltres ja no demanem permís; la ciutadania ha pres la decisió", ha remarcat, afegint que "l'únic que hem de mirar és la manera d'asseure'ns a negociar".

Finalment, Capella ha refermat que "no anem a canviar Espanya, perquè ho hem intentat moltes vegades i el resultat ja l'hem vist. Hem sigut els més lleials als governs de progrés d'esquerres de l'Estat espanyol; ens hi hem deixat la pell, els hem acompanyat, els hem votat coses, hem fet possible que Zapatero fos president i, a canvi, ells el que han fet és incomplir sistemàticament les promeses".

És per això que "nosaltres ja hem fet via. No anem a canviar Espanya, anem a defensar els interessos legítims dels catalans i les catalanes", ha sentenciat.

 
Comentaris

Destaquem