Carrers adequats als vianants, el resum dels Pressupostos Participatius de Centre Oest

El Consell de Barri ha decidit les propostes que aniran a votació al desembre

Pacificació de carrers, un centre més verd, seguretat al carril bici, més espai per vianants, fonts i bancs. Aquests han estat els grans temes votats per la següent fase dels Pressupostos Participatius 22-23 al barri de Centre Oest. El Consell de Barri d'octubre, que es va dur a terme dilluns dia 24 a la Biblioteca de Volpelleres, s'ha centrat a decidir quines idees passaven a votació al desembre.

Les propostes dels Pressupostos Participatius es divideixen en les ordinàries i les d'inversió. D'ordinàries només n'hi ha hagut quatre que per tant han quedat acceptades directament: una campanya per sensibilitzar sobre la recollida d'excrements i control de tinença d'animals, una campanya per informar sobre la gestió dels residus voluminosos, organitzar un mercat de 2a mà, i una campanya per a la pacificació del trànsit.

En segon lloc, hi ha les idees que requereixen una inversió, cada una pensada per un pressupost de 50.000 euros. Una primera votació les va ordenar en una llista on, les que tenien més de deu suports passaven directament a la votació de desembre i les altres es decidien durant el consell de barri de setembre.

Les idees que han passat directament al desembre inclouen remodelar la zona verda al centre, connectar l'equipament esportiu de la Guinardera amb la ciutat, augmentar la seguretat del carril bici de l'avinguda del Carril, controlar la velocitat a l'avinguda de Can Bellet, posar una font a la plaça de Volpelleres, una taula addicional de ping-pong al Parc Central, i un niu de bústies pels veïns de Can Barata.

Aquelles propostes que estaven en espera i que finalment han estat admeses a la votació de desembre inclouen ampliar l'espai per a vianants al carrer de Vic, posar bancs al camí de Can Gatxet, arreglar els escocells de Volpelleres, posar tanques de fusta als parcs del carrer de Caldes de Montbui i Via Augusta, pavimentar la rambla del carrer de Pere Serra, afegir un punt de càrrega per a vehicles elèctrics al barri, millorar l'accessibilitat al carrer de Rovira i Virgili i al camí de Can Trabal, pacificar el trànsit als voltants de l'Escola Catalunya, arranjar el parc del Mirador i augmentar l'espai verd a Volpelleres.

Al desembre es votaran les propostes guanyadores. Tot i això, la sotsdirectora de Participació Ciutadana i Acció als Barris, Marina Casals, insisteix a cada Consell de Barri que els veïns parlin amb entitats del barri per fer seguiment de les propostes que es queden fora dels Pressupostos Participatius, perquè d'igual manera poden ser valorades per l'Ajuntament fora d'aquest calaix econòmic. "Els Pressupostos Participatius serveixen també per veure les necessitats del barri", diu.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem