Convergència contra la suspensió de la reforma de la llei de l’esport català

El grup municipal de Convergència presentarà una moció al ple del mes d’abril

El grup municipal convergent de Sant Cugat presentarà una moció al ple d’abril per tal que es resolgui la suspensió de la reforma de la llei catalana de l’exercici de les professions de l’esport. Convergència vol que el Tribunal Constitucional “resolgui amb celeritat o aixequi la suspensió" de la Llei de l’exercici de les professions de l’esport.

Convergència considera que han de ser competència exclusiva de la Generalitat el foment, la divulgació, la planificació i l’execució de la pràctica de l’activitat física, així com la regulació de la formació esportiva arreu de Catalunya a tots els nivells socials, tal com recull l’Estatut d’Autonomia.

D’una banda, el grup convergent de Sant Cugat ha mostrat el seu rebuig a les “interposicions sistemàtiques de recursos judicials per part del Govern espanyol contra les iniciatives democràtiques catalanes”, en concret a la que afecta l’exercici dels professional de l’esport. D’altar banda, han volgut donar suport al Parlament en “totes les accions que duguin a terme per mantenir intacta” aquesta llei.

El grup de l'equip de govern es posiciona en contra que l’establiment del règim jurídic de les federacions, els clubs i les entitats catalanes que promouen i organitzen la pràctica de l’esport en l’àmbit de Catalunya estiguin dirigides pel Govern espanyol.

Mitjançant una nota de premsa, Convergència ha mostrat el seu suport als tècnics federatius que amb aquesta suspensió es trobaran “novament sense protecció jurídica necessària per poder exercir la seva professió”.

 
Comentaris

Destaquem