Centenars de persones clamen contra les detencions d'independentistes

Una sonora cassolada ha recorregut el centre de Sant Cugat durant la tarda

Centenars de santcugatencs i santcugatenques han sortit al carrer la tarda d'aquest 23 de setembre per clamar contra les detencions d'independentistes efectuades aquest mateix matí per part de la Guàrdia Civil. Nou detencions de membres del CDR que han provocat protestes en diferents municipis de Catalunya.

A Sant Cugat del Vallès, la convocatòria era a les 19.30 hores a la plaça de la Vila, on s'han aplegat els manifestants protagonitzant una sonora cassolada. Entre ells, membres d'Òmnium i l'ANC, i diferents regidors del consistori.

Manifestació contra la detenció de nou membres del CDR. FOTO: Bernat Millet

thumbnail manifestacio presos politics 7

Des d'aquest punt, i encapçalats per dues pancartes on es podia llegir "Ho tornarem a fer", els manifestants han recorregut els carrers de la ciutat amb crits de "Tots som CDR", "Independència", "Ho tornarem a fer" o "Fora les forces d'ocupació", especialment al seu pas per davant de la Comissaria de la Policia Nacional, al carrer del Vallès.

La comitiva ha fet després una parada a la plaça d'Octavià, on s'ha llegit el manifest del CDR Catalunya, fent especial incidència en "l'escalada repressiva", i s'ha cantat Els Segadors. Tot seguit, la comitiva ha enfilat el carrer de Santiago Rusiñol per adreçar-se a la plaça de Lluís Millet. Un cop a l'estació, s'ha cantat novament Els Segadors, i s'ha dissolt la protesta.

Manifestació contra la detenció de nou membres del CDR. FOTO: Bernat Millet

thumbnail manifestacio presos politics 18

La concentració, així com molts altres de convocades arreu del territori, arriba després que la Guàrdia Civil hagi realitzat, des de primera hora d'aquest dilluns, una operació contra activistes independentistes que, suposadament, preparaven actes violents. Un operatiu que, fins al moment, ha deixat 9 persones detingudes investigades per delictes de rebel·lió, terrorisme i tinença d'explosius. 

La majoria de detencions s'han fet a Sabadell, però també n'hi ha hagut a municipis del Vallès Oriental i a Osona. Dos dels detinguts han estat posats en llibertat amb càrrecs.

Manifestació contra la detenció de nou membres del CDR. FOTO: Bernat Millet

thumbnail manifestacio presos politics 11

 

 
Comentaris

Destaquem