Centenars de persones participen de la Marxa de Torxes més multitudinària

L'Homenatge a les víctimes del 1714 previ a la Diada Nacional ha recorregut el centre de Sant Cugat

Centenars de persones han recorregut aquest divendres, 10 de setembre, el centre de Sant Cugat participant de la Marxa de Torxes en homenatge a les víctimes de 1714. Organitzada per Òmnium, la marxa arribava enguany a la tercera edició, esdevenint la més multitudinària. D'aquesta manera, s'han esgotat les torxes disponibles, 350, al que fa falta sumar-hi totes les persones que no en portaven.

FOTO: Lali Puig

Una resposta a la crida que Lluís Bonet, president d'Òmnium Sant Cugat, ha valorat positivament. "Constatem un creixement important de la participació, i també una participació no solament numèricament molt superior a la de l'any passat, sinó també des del punt de vista de l'actitud de les persones que ha sigut molt participativa en tots els detalls que hem fet".

FOTO: Lali Puig

D'aquesta manera, els participants s'han aplegat cap a les 20 hores a la plaça de Rafael Casanova per adquirir les torxes. A les 20.30 hores s'iniciava el recorregut amb les formacions polítiques i les entitats socials al capdavant.

FOTO: Lali Puig

Durant el recorregut, passant per punts com el Carrer Major, càntics d'independència i de "volem votar". Un cop a la plaça d'Octavià, l'activista Arcadi Oliveres ha estat l'encarregat de fer lectura del manifest de la jornada, que posava èmfasi en els motius del passat, present i futur per la independència, reivindicant una futura república catalana justa.

FOTO: Lali Puig

L'acte ha finalitzat amb el cant d'Els Segadors, i crits de "Visca la terra lliure!".

FOTO: Lali Puig

La Marxa de Torxes s'organitza simultàniament a nombrosos municipis d'arreu del territori la nit prèvia a la celebració de la Diada Nacional de Catalunya. Una diada que Bonet ha emplaçat a viure sent "com hem sigut sempre". "Que sapiguem fer les coses amb aquest civisme, amb aquesta serenitat pròpia de qui està convençut del que fa i vol fer-ho bé".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem