Centenars de santcugatencs es manifesten a Brussel·les

La manifestació en defensa de la República ha omplert de groc els carrers de la ciutat belga

Centenars de santcugatencs s'han desplaçat aquests dies a Brussel·les per participar a la manifestació sobiranista d'aquest dijous, 7 de desembre.

Tal com demanaven ANC Sant Cugat i Òmnium Sant Cugat, a les 9.45 del matí, centenars de veïns i veïnes de Sant Cugat s'han aplegat a la place de Saint Pierre, davant de la Llibrairie Saint Pierre. La manifestació, en la qual s'han concentrat milers de catalans ha començat al parc del Cinquantenari amb destí a la place Schumann, davant la seu de la Comissió Europea i del Consell de la Unió Europea

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, que aquest dimecres recollia la bandera de reconeixement oficial de Ciutat Europa de l’Esport 2018 a Brussel·les, ha participat a la manifestació. Fortuny ha destacat en declaracions al TOT Sant Cugat que "una vegada més, sortim al carrer els catalans i les catalanes per defensar les nostres institucions, els nostres drets i la nostra llibertat. Ara més que mai, reivindicar que nosaltres tenim un govern legítim, part d'ell encara a la presó, part d'ell a l'exili, i d'altres alliberats però amb unes condicions que no són de plena llibertat. Per tant, reivindicar també que el nostre govern legítim i el nostre president, que és Pugidemont, sigui vist a tot el món amb aquest clam que avui farem tots plegats. La veritat és que és emocionant què està passant avui a Brussel·les. Les llàgrimes salten, però d'energia. Tota aquesta indignació que tenim, avui es convertirà en energia i el món ens veurà, i Europa que escolti".

A la dreta Fortuny i al centre la consellera Ponsatí FOTO: Cedida 

Per la seva banda el membre de l'ANC Sant Cugat, Francesc Picas ha expressat que "esperem que hi hagi molta gent amb molta il·lusió i que serveixi per despertar la consciència europea que està molt reticent a tot el procés. I que això continuï i sigui unànime perquè tothom vagi a votar el dia 21 i puguem treure un resultat molt bo".

 

Xavier Palet, coordinador de l'ANC Sant Cugat, s'ha mostrat content pel que està passant a Brussel·les. "És una gran festa per la llibertat i per la democràcia i per la independència al nostre país i per demostrar a Europa, fora de les manipulacions i les interferències informatives de l'Estat espanyol, poder demostrar a Europa i al món qui som".

Imatges de santcugatencs presents a la manifestació

FOTO: Cedida 

FOTO: Cedida

FOTO: Núria Sagalés

FOTO: Núria Sagalés

FOTO: C.Caballé

FOTO: Núria Sagalés

FOTO: Núria Sagalés

FOTO: Núria Sagalés

Membres de l'ANC amb la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny FOTO: C. Caballé

Una família santcugatenca FOTO: C. Caballé

FOTO: Núria Sagalés 

L'exdiputada Àngels Ponsa i el senador Bernat Picornell FOTO: Cedida

Més informació
 
Comentaris

Destaquem