Centenars de santcugatencs reivindiquen a Barcelona la independència de Catalunya

El to festiu i lúdic ha estat, també aquest any, la tònica de la manifestació

Centenars de santcugatencs i santcugatenques s'han desplaçat a la ciutat de Barcelona per participar en la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya, aquest diumenge, 11 de setembre. Enguany i sota la reivindicació 'A punt. Endavant república catalana', organitzat per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium, els santcugatencs han reivindicat la independència des d'un to lúdic i festiu.

"Estem molt contents i feliços", ha indicat la santcugatenca Dolors Gabernet, mentre que Antoni Subirà, un altre dels santcugatencs concentrats, ha indicat que "celebrant aquest dia tan especial". Per la seva banda, Margarida Marti, ha insistit a dir que no es cansaran mai d'assistir a totes les manifestacions de l'11 de setembre i ha afegit, en relació a un futura independència per a Catalunya que "si no ho veiem nosaltres, que ho vegin els nostres néts".

Manel Moreno, per la seva banda ha elogiat l'elevada participació, i en aquesta direcció ha subratllat que "no tinc motiu per ser pessimista, aquí tothom està amb un somriure i tots tenen la mateixa intenció" i ha desitjat que aquesta crida sigui "la definitiva".

Santcugatencs a la Fila 0

Els santcugatencs s'han manifestat a l'entorn de l'Arc de Triomf FOTO: Mireia Puente

A l'inici de la manifestació de Barcelona, coneguda com a Fila 0, on s'han aplegat diversos representats de la cultura, la política i la societat civil catalana, s'han donat cita dos santcugatencs destacats com el conseller d'Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva i l'alcaldesa de Sant Cugat i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.

A més, els Castellers de Sant Cugat han fet acte de presència a la manifestació i durant la concentració, han fet quatre pilars per escenificar a les quatre barres catalanes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem