Una cinquantena de persones a l'audiència pública: destaca l'habitatge i urbanisme

També s'ha parlat de les inscripcions als centres educatius de secundària i de SOS Bosc Volpelleres

A l'audiència pública de juny, duta a terme dilluns 20 de juny, una cinquantena de persones ha assistit per intervenir. Una de les vegades que més persones hi han participat enguany.

Ha començat a parlar Maria Àngels Quadras, reivindicant la figura de Pedro José Martín, director de teatre que durant "50 anys ha treballat sense ànim de lucre a La Floresta", ha apuntat Quadras. I ha demanat que es plantegi fer-lo Fill Predilecte.

A més, Quadras ha aprofitat per demanar que el Ple proposi al Parlament de Catalunya que modifiquin el decret 123/297 pel qual el límit d'ingressos anuals "no es mou des de 2010 i l'IPC sí que puja". Núria Gibert (CUP), tinenta d'alcalde de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, ha compartit que ho parlen amb els seus respectius grups polítics "perquè té raó", però que són ells els que han de prendre l'última decisió.

El següent en intervenir ha estat Auxilio Ramos, freqüent en l'audiència pública, que ha reclamat explicacions pel que diu que és un "retard a unes obres de 152 dies". José Gallardo (PSC), regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, ha justificat que l'endarreriment ha estat causat per una falta de crèdit.

El tercer prec ha estat per part del senyor Medina, president de la Junta de Veïns de Can Barata, per demanar celeritat en el procés de llicències.

Per part del Sindicat de Llogateres, ha parlat l'Ainhoa, membre de l'assemblea, sobre la situació que diu que viuen les persones en lloguer amb un habitatge de la immobiliària Nova Finca, que defineix "d'abús, pràctiques il·legals, i assetjament immobiliari". La portaveu de l'entitat ha transmès la "por" de no saber si podran renovar el lloguer, ja que explica que els estan "obligant a acceptar clàusules abusives, incrementant il·legalment el preu de les fiances, i obligant a tornar a pagar més de 400 € en concepte d'honoraris, apujant els lloguers més del 30%". L'alcaldessa, Mireia Ingla (ERC) ha demanat al sindicat que enviïn la informació per poder-ho revisar i contactar amb ells posteriorment. La resta de grups municipals també han acceptat la proposta de revisió.

Debora Hab, veïna del barri del Nucli Antic s'ha queixat del que considera una diferència de tractament dels carrers a banda i banda de l'avinguda de Lluís Companys. Pere Soler (PSC), president del Consell de Barri del Nucli Antic, li ha proposat que participi del consell i ha compartit que ell també n'és veí i que l'incivisme pot jugar una mala passada, però "mai en 25 anys he tingut la sensació de viure al Bronx", una comparació que Hab havia fet sevir per definir l'estat del seu barri.

Xavier Bona ha parlat en nom de l'entitat SOS Bosc Volpelleres sobre diversos punts que els preocupen, entre els quals destaca la demanda de cobrir les vies ADIF que transporten "productes químics i són un perill per a les instal·lacions que s'ubiquen a la vora".

Finalment, Helena Rodríguez ha parlat en nom de la seva filla d'11 anys que no ha aconseguit plaça a l'institut Joaquima Pla i Farreres. "Vivim al costat i ens veiem afectades pel canvi de 3 a 5 centres adscrits a cada institut. Se'ls ha adjudicat el Leonardo da Vinci, que queda a 30 minuts de casa", ha lamentat. Rodríguex ha reclamat proximitat, integració al barri, conciliació familiar, i autonomia de l'infant. Pilar Gorina (PSC), regidora d'Educació, ha compartit que els agradaria que les peces del puzle encaixessin, però no donen els números: "tenim places limitades a cada centre de secundària i gairebé mai encaixa al 100%", ha informat. "Tampoc ens passava quan eren només 3 els centres adscrits a cada institut. En haver-hi menys instituts que escoles, tenim aquest problema, però garantim plaça en una de les dues opcions que s'escullen a la inscripció".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem