Ciprian (C's Sant Cugat): 'El pressupost municipal del 2022 només posa traves al ciutadà'

La formació política considera que hi ha molt poques execucions i demana incloure partides per les mocions que han estat aprovades

Ciutadans Sant Cugat considera insuficient la proposta del pressupost municipal del 2022, i és que tal com ha assenyalat la formació política, en roda de premsa el dilluns 4 d'abril, hi ha "una carència de voluntat per transformar la ciutat amb molt poques execucions". A més, el grup municipal ha volgut denunciar "la reiterada tardança" de l'equip de govern en aprovar el pressupost municipal.

Així doncs, el portaveu de Ciutadans Sant Cugat, Aldo Ciprian, s'ha mostrat molt crític amb la gestió de l'equip de govern: "Hi ha una falta absoluta d'empatia cap a la ciutadania, i és que després de sortir d'una pandèmia, i en l'actual crisi econòmica, estan posant bastons a les rodes del ciutadà. En aquest Sant Cugat amb un govern d'esquerres no hi ha res pitjor que ser un treballador de classe mitjana o baixa".

A més, la principal queixa del grup municipal és el "mig centenar de mocions aprovades", les quals no han comptat amb qualsevol partida pressupostària. És per això, que des de Ciutadans Sant Cugat han presentat 33 esmenes per tirar endavant alguns d'aquests projectes, els quals s'han dividit en 4 blocs: infraestructures, seguretat, millores socials i mobilitat i medi ambient.

Finalment, el regidor Sergio Blázquez ha titllat al govern municipal "d'executar molt poc, i més enllà de fer-ho bé o malament, serà recordat pels pocs projectes realitzats". Amb tot, Blázquez es mostra decebut amb la falta de comunicació de l'equip de govern: "S'obliden de l'oposició, ja que tenen els vots necessaris per governar. I aquesta empatia es posa en relleu amb l'actitud de l'alcaldessa en els plens municipals. Les 2 alcaldesses que van precedir a Mireia Ingla tenien un tarannà més obert amb l'oposició".

33 esmenes dividides en 4 àmbits

Així doncs, en les esmenes del pressupost municipal de Ciutadans Sant Cugat, la formació política ha afegit 4 esmenes dividides en 4 àmbits d'execució. Amb això, en el cas de les inversions, el grup municipal troba a faltar la segona residència per a persones grans, la cobertura de la piscina del Parc Central, un aparcament a Can Mates, el manteniment de voreres, un canvi d'usos de Can Quitèria, la millora de la masia de Can Monmany i un espai gastronòmic a Mira-sol.

D'altra banda, en l'àmbit de la seguretat, Ciutadans Sant Cugat ha mencionat l'augment de recursos humans, les càmeres de vigilància de Valldoreix i els barris, les millores en els equips de seguretat, les noves instal·lacions de la Policia Nacional o la subcomissària a Valldoreix. D'altra banda, en el cas de la mobilitat i el medi ambient, la formació política vol ampliar els punts de recàrrega dels vehicles elèctrics, ampliar les marquesines de busos a demanda o realitzar una campanya de millora de mobilitat sostenible. Finalment, en el cas de les millores socials, Ciutadans de Sant Cugat vol destinar partides a la salut mental i al benestar de les persones celíaques.

A part de les esmenes, la formació política ha presentat diferents retallades en el pressupost municipal del 2022 com els assessors de l'equip de govern, la quota municipal d'aigua pública o la dotació a Promusa. "Som conscients que és una gran dotació i que tot no es podrà executar, però ens temem que no es tindrà cap de les nostres propostes en compte" ha sentenciat Blázquez.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem