CiU mantindria la majoria absoluta i CUP-PC, segona força

El DIARI i el TOT han fet una enquesta electoral a 400 santcugatencs per tal de fer una estimació del resultat de les eleccions municipals del 24 de maig

Les principals conclusions que presenta el sondeig realitzat pel TOT i el DIARI a 400 santcugatencs són que Convergència i Unió mantindria la majoria absoluta (tot i que perdria entre un i dos regidors), CUP-Procés Constituent seria la segona força més votada, Esquerra tornaria al Ple després de quatre anys d'absència, el PP podria perdre fins a tres regidors, Ciutadans s’estrenaria a l’Ajuntament i ICV-EUiA i el PSC no hi tenen assegurada la seva presència.

Tot i això, no cal obviar que més d’un 20% dels ciutadans encara no té decidit qui votarà, cosa que, sumada a la volatilitat del vot (la gent canvia d'intenció de vot molt sovint) pot fer variar els resultats de manera significativa. 

La taula mostra el nombre dels regidors que va treure cada partit el 2011 i la previsió pel 2015 segons l'enquesta del TOT Sant Cugat.

L'enquesta s'ha realitzat entre el 7 d'abril i el 8 de maig, a santcugatencs d'entre 18 i 81 anys i amb paritat entre homes i dones. S'han fet de manera presencial i als diferents barris del municipi tenint en compte la distribució de la població. El marge d'error de l'enquesta és del 4,9%.

Radiografia dels santcugatencs

Més enllà de preguntar pel vot, l'enquesta realitzada pel TOT Sant Cugat també ha servit per conèixer l'opinió dels santcugatencs en algunes qüestions polítiques.

Enquesta eleccions municipals 2015 | Create infographics

 
Comentaris

Destaquem