Ciutadans proposa mesures per pal·liar els efectes de la sequera a Sant Cugat

La formació taronja portarà una moció al Ple Municipal per evitar que la vegetació i les activitats esportives es vegin afectades pel Pla de Sequera

Ciutadans portà una moció al Ple Municipal d'aquest dilluns, 17 d'abril, per "garantir l’efectivitat de les mesures contra la sequera i buscar alternatives al reg que garanteixin el manteniment dels espais verds de la ciutat i de les activitats esportives" a Sant Cugat.

La Direcció de l'Agència Catalana de l'Aigua va emetre el passat 6 de març una resolució que establia la situació d'excepcionalitat al sistema Ter-Llobregat, en el que es troba Sant Cugat, obligant als municipis a aplicar mesures contra la sequera, com la limitació del reg. Des de Ciutadans, consideren que "les limitacions al reg amb aigua potable suposen un risc greu, no només per a la vegetació de la ciutat, sinó també per a la pràctica de certes activitats esportives que es duen a terme en terrenys de titularitat privada".

Més info: Entren en vigor les restriccions d'aigua per la sequera a Sant Cugat

En aquest sentit, la moció de Ciutadans proposa que s’analitzin i s’executin amb urgència solucions per a utilitzar aigües regenerades i freàtiques (no subjectes a limitació) per al reg dels espais verds i instal·lacions de la ciutat, així com que s’estudiïn possibilitats per a augmentar l’aprofitament d’aigües pluvials a Sant Cugat.

També demanen que l’Ajuntament intermediï entre comunitats de propietaris, clubs esportius i proveïdors d’aigües regenerades per possibilitar el seu ús a propietaris d’instal·lacions que no siguin de titularitat municipal.

Per últim, reclamen que es garanteixi l’efectiva aplicació de les mesures previstes al Pla d’Emergència en Situació de Sequera de Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem