Ciutadans proposa mesures per reforçar la lluita contra l'okupació il·legal d'habitatges

La formació taronja presenta una moció amb mesures específiques contra l'okupació d'habitatges

Ciutadans ha presentat a l’Ajuntament de Sant Cugat una moció que proposa reforçar el paper i les competències dels ajuntaments en la lluita contra l'okupació il·legal d'habitatges. Les propostes es portaran a debat en el proper ple municipal del 21 de setembre.

Pla municipal específic contra l'okupació il·legal

Tal com ha explicat el portaveu de la formació taronja a Sant Cugat, Aldo Ciprian, la proposta contempla l'elaboració d’un pla municipal específic que permeti a l’Ajuntament lluitar de forma més eficaç contra l'okupació il·legal.

En aquest sentit, es proposen mesures que permetin assegurar la devolució dels immobles ocupats il·legalment als seus legítims propietaris, de manera que es posarà a la seva disposició assessorament i orientació jurídica.

També es preveu posar en marxa i reforçar mesures per vetllar per la seguretat i la convivència veïnals afectades per l'okupació il·legal, mantenint una estreta col·laboració amb les associacions de veïns, que són les que millor coneixen la realitat dels seus barris.

A més, es planteja elaborar un cens en què s'indiqui si el tipus d'okupació és per a fins delictius o per necessitat i es faci un seguiment de l'okupació.

Així mateix, la proposta de Ciutadans per lluitar contra l’okupació il·legal a Sant Cugat contempla reforçar la presència policial i el patrullatge preventiu en les zones ja afectades pel problema de l'okupació i impulsar la creació d'una unitat de Policia Local destinat a la prevenció, control i seguiment dels immobles ocupats o susceptibles de ser-ne ocupats.

"Estan augmentant de forma alarmant a Sant Cugat"

"El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, ha assegurat que "les okupacions estan augmentant de forma alarmant a Sant Cugat, provocant problemes greus de convivència i convertint la vida de les famílies i les comunitats de veïns en un autèntic malson".

Ciprian ha explicat que el seu partit ha registrat una llei anti-okupes al Congrés dels Diputats que sigui "més dura amb aquestes pràctiques i permeti desallotjar els okupes de manera exprés".  Ha afegit, però, que "és molt important comptar amb el suport de l'administració local que és la més propera als ciutadans i que creiem que des dels Ajuntaments també és necessari actuar i pressionar".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem