Ciutadans proposa una rebaixa del 10% de l'IBI

Ciutadans planteja una rebaixa generalitzada d'impostos per donar suport a les famílies i a l'activitat econòmica

Ciutadans ha proposat una rebaixa d'impostos i taxes que paguen els santcugatencs a l'Ajuntament de Sant Cugat. L'objectiu, segons explica la formació en un comunicat, és "facilitar la vida de les persones i famílies, incentivar el creixement econòmic i la creació de llocs de treball, incentivar l'ús d'energies netes i sostenibles i bonificar als més perjudicats per l'actual crisi de preus".

El partit taronja argumenta que la ciutadania "ha perdut gran part del seu poder adquisitiu": "Hem d'ajudar-los des de les administracions públiques". Per això, han presentat un seguit d'al·legacions a les Ordenances Fiscals per l'any 2023, que el govern municipal va anunciar que es congelarien.

Rebaixa i bonificacions de l'IBI

La reducció d'un 10% de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) és la principal demanda de Ciutadans. Pel que fa a l'IBI, posen sobre la taula bonificacions per les famílies nombroses i monoparentals:

  • Fins als 18.000 euros de renda: bonificació del 90%
  • Entre 18.000 i 40.000 euros: bonificació del 50%
  • Entre 40.000 i 80.000 euros: bonificació del 25%
  • Més de 80.000 euros: bonificació d'entre el 5% i el 10%.

Així mateix, la formació també proposa reduir l'IBI a aquelles famílies o negocis que hagin vist disminuït el seu poder adquisitiu i ingressos de forma fefaent a causa de l'actual crisi de preus i que l'Ajuntament sufragui els 4,2 milions d'euros que suposa la recaptació del Tribut Metropolità a Sant Cugat, reclamant que l'Ajuntament negociï amb l'AMB una reducció d'aquest tribut.

Suport a l'activitat econòmica

També plantegen la rebaixa d'un 30% la taxa del cementiri municipal i un 60% la taxa de llicència d'activitats. Pel que fa  a l'impost de construccions, proposen passar del 4 al 3,2%, mentre que demanen una reducció del 50% de l'impost d'activitats econòmiques per als negocis afectats per projectes de vianantització.

Finalment, reclamen la supressió de facto de les taxes per prestació de serveis dels mercats municipals, parades i fires i de la taxa per utilització de la via pública per a l'hostaleria de la ciutat (aplicant una reducció del 100% en aquestes taxes). L'objectiu de tot plegat és "la reactivació econòmica de Sant Cugat".

Energies renovables

Entre les mesures per a incentivar l'ús d'energies netes, presenten una proposta per augmentar el límit d'instal·lacions perquè els edificis plurifamiliars puguin gaudir de la bonificació de l'IBI per instal·lacions d'aprofitament tèrmic i elèctric mitjançant la instal·lació de plaques fotovoltaiques, així com una altra per igualar la bonificació de la quota de l'impost de vehicles de tracció mecànica dels vehicles ECO amb la dels vehicles d'etiqueta ZERO (passant del 50% al 75%).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem