Ciutadans rebutja l'augment de les tarifes de transport públic

La formació critica "l'incompliment del govern que va prometre que Sant Cugat seria Zona 1 el gener del 2018"

El grup municipal de Ciutadans a Sant Cugat del Vallès rebutja l'augment de les tarifes de transport públic, reclamant que es congelin per l'any 2018 i que es replantegi l'actual model de zones tarifàries.

El portaveu de la formació, Aldo Ciprian, ha denunciat en un comunicat "les falses esperances" que el govern va donar l'any passat als ciutadans quan "va assegurar en múltiples ocasions que Sant Cugat seria Zona 1 al 2018" i que, per tant, "els santcugatencs els hi costaria menys diners agafar el transport públic". "No només no som Zona 1 sinó que ara hem de pagar més per agafar el transport públic", critica Ciprian en el comunicat.

De la mateixa manera, defensen que el grup municipal de Ciutadans impulsa aquesta iniciativa perquè "la mobilitat és un dret que s'ha de garantir i això implica tenir preus assequibles".

En aquest sentit, la formació presentarà al pròxim ple municipal d'aquest mes de gener  una moció per "millorar i ampliar els títols de transport de caràcter social" i que "els pensionistes i les persones amb discapacitat disposin de títols específics a preus reduïts per evitar d'aquesta manera riscos d'exclusió social en els sistemes de transport públic de Catalunya".

En la moció també es demana "un tracte preferent per a les persones que s'han de desplaçar diàriament per causes de mobilitat obligada" així com per "aquells col·lectius amb especials dificultats econòmiques que no es puguin acollir a les tarifes socials".

Finalment des de Ciutadans es demana "una rebaixa que es consensuï amb la Taula social del Transport Públic pels títols més utilitzats com ara la T-10, de manera que es corresponguin amb la variació del cost de la vida i les condicions salarials de l'any anterior". "Una baixada de preus afavoreix guanyar usuari respecte el cotxe, redueix la congestió i suposa una rebaixa de la contaminació", afegeixen.

 
Comentaris

Destaquem