Ciutadans titlla els pressupostos 2020 de "poc socials i descontextualitzats"

Ciutadans de Sant Cugat ha presentat un llistat amb 169 esmenes dels pressupostos 2020 de l'Ajuntament de Sant Cugat

El grup municipal de Ciutadans de Sant Cugat ha presentat, el dimarts 7 de juliol, un llistat d'esmenes dels pressupostos 2020 en considerar "una presència de partides que no són executables i que els pressupostos s'han presentat fora de temps i per tant, no s'adeqüen a la realitat actual".

Així ho explica Aldo Ciprian, portaveu de Ciutadans a Sant Cugat: "Són uns pressupostos que només tindran una vigència de 6 mesos, quan l'ideal és que estiguin aprovats a principi d'any. A més, trobem a faltar mesures de contenció per combatre l'actual crisi a causa de la COVID-19. S'hauria de pensar en unes mesures per evitar que les despeses siguin superiors als ingressos".

En total, el grup ha presentat 169 esmenes, les quals 59 de supressió, 88 de modificació i 22 d'addició. De les primeres, C's considera que es pot eliminar fins a 11 milions d'euros i de les segones, 2 milions. A més, les seves esmenes d'addicció pugen a 8,3 milions, "el que suposaria un impacte global positiu de 4,5 milions", tal com ha assenyalat Ciprian.

"És una frivolitat tot plegat. Trobem que hi ha partides pels agermanaments o la Festa Major, partides imprescindibles, i d'altra banda, no hi ha prou ajut a promocionar el comerç de la ciutat ni a empreses ni emprenedors. A més, creiem important dotar de pressupostos a mocions aprovades als plens", afegeix Aldo Ciprian

Amb tot, Ciprian es mostra crític amb els pressupostos presentats per l'Ajuntament de Sant Cugat: "No són pressupostos socials, no hi ha cap menció a la COVID-19 i estem en plena pandèmia. Entre les 1200 partides presentades, no hi ha cap vinculada amb la COVID-19. Són uns pressupostos que provocaran la fugida de molts ciutadans de Sant Cugat per no poder pagar".

Propostes de Ciutadans de Sant Cugat

A més, durant l'acte, Sergio Blázquez i Munia Fernández-Jordán, ambdós regidors de Ciutadans de Sant Cugat, han presentat diferents de les esmenes presentades pel grup de cara a fer "uns pressupostos més socials".

Pel que fa a l'àmbit d'alcaldia, el grup municipal considera que no s'ha fet "una adequació a la realitat. Hauria d'haver-hi una retallada en la despesa del cartipàs" explicava Sergio Blázquez durant la presentació de les esmenes.

Respecte a urbanisme i hisenda, Ciutadans de Sant Cugat vol que l'Ajuntament de Sant Cugat "absorbeixi els 4,2 milions d'euros del Tribut Metropolità i destinar una partida de 2 milions d'euros per microcrèdits per donar suport a PIMES i autònoms", segons Blázquez.

En l'àrea social, Munia Fernández-Jordán ha explicat que "hi ha partides molt disperses i que des de Ciutadans ens plantegem qüestions com ajudar les familiars que compten amb menors discapacitats, fomentar i desenvolupar el servei de ludoteca, en un intent de conciliació familiar, i crear un servei de suport psicològic del dol".

Finalment, en el cas de l'habitatge, el grup municipal vol invertir en un servei que gestioni el sol públic i reconvertir l'empresa Promusa i pel que fa a l'àrea de transparència, vol eliminar els 20.000 de l'espai cafè de l'Ajuntament i reconvertir els serveis jurídics de l'Ajuntament.

Amb tot, Aldo Ciprian considera que actualment "hi ha prioritats". La nostra prioritat ara hauria de ser el treball social per sobre dels equipaments. Hi ha partides que ens descol·loquen i s'hauria de fer d'una altra manera. Esperem que hi hagi modificacions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem