Ciutadans vol que es limitin els mandats municipals a dos

El grup municipal portarà la proposta al proper ple de Sant Cugat per promoure un acord al respecte

El grup municipal de Ciutadans a Sant Cugat proposarà al ple municipal del mes de gener que es limitin els càrrecs de govern a dos mandats. Una proposta que respon a “la voluntat del partit de regenerar la política actual fent que participi la societat civil”, com ha explicat el portaveu municipal Aldo Ciprian.

Una mesura que afectaria l'alcalde o alcaldessa, i als tinents d'alcalde, limitant els seus càrrecs a vuit anys i evitant així “que s'eternitzin els càrrecs”. I és que, com ha destacat Ciprian, “cal evitar que hi hagi mandats eterns, com a passat a Catalunya i Espanya, en càrrecs que ara estan en processos judicials. No hi ha indicis de vincles entre càrrecs eterns i corrupció, però la societat exigeix regeneració”.

Una moció que “es limita a l'àmbit municipal, que és el nostre àmbit d'acció”, destaca Ciprian, tot apuntant que “Sant Cugat també ha de ser referent i impulsor de la regeneració política”. En aquest sentit, destaca que “no és una proposta desgavellada”, ja que “altres formacions de totes les ideologies, com Podemos, també porten aquesta mesura en els seus programes”.

Amb tot, Ciprian ha explicat que “la proposta no ha estat ben acollida per la resta de formacions a la Comissió Informativa, a excepció de la CUP que no hi eren, perquè ho han entès com a personalitzada, i no és aquesta la nostra intenció”.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem