Ciutadans vol que Sant Cugat aculli l'Agència Espanyola d'Intel·ligència Artificial

Ciutadans considera que suposaria una "oportunitat inigualable" i tindria una "gran projecció nacional i internacional" de Sant Cugat

Ciutadans vol que Sant Cugat es posicioni per acollir la seu de l'Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial. El partit taronja demana que l'Ajuntament iniciï els tràmits per sol·licitar que la ciutat albergui aquesta entitat, després que el Govern espanyol hagi iniciat el procés per triar la seva seu física. 

Amb aquesta iniciativa, Espanya serà el primer país europeu amb una entitat de supervisió de la Intel·ligència Artificial, anticipant-se al futur Reglament de la Unió Europea. L'agència ha de complir les tasques de supervisió i minimització de riscos, buscant generar un ecosistema de recerca i empresarial d'intel·ligència artificial. A més, la futura seu també respondrà al compromís de descentralització del sector públic del Govern i de vertebració del territori.

Aldo Ciprian: "Suposaria una gran projecció nacional i internacional de Sant Cugat"

"El nostre municipi compleix els principals requisits requerits per postular-se a aquesta candidatura, com són la proximitat a universitats, a instal·lacions de recerca de referència com el Sincrotró ALBA, un sector administratiu i empresarial dinàmic , bones comunicacions terrestres i aèries, així com una gran capacitat per generar i rebre talent multidisciplinari", destaca el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, en un comunciat. 

Per Ciutadans, acollir aquesta seu suposaria "un impuls a l'activitat econòmica de la ciutat i a la creació de llocs de treball amb alt valor afegit al marc d'un sector en creixement i amb un fort potencial de desenvolupament que actuaria com a dinamitzador d'altres sectors econòmics". "Suposaria una gran projecció nacional i internacional de Sant Cugat, que actuaria com a pol d'atracció per a noves iniciatives econòmiques i empresarials", assenyalen. 

Amb tot, ho veuen com una "oportunitat inigualable i de gran interès per al creixement i desenvolupament futur de la ciutat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem