Clavegueram, escombraries i 'No puc esperar', al Ple de Valldoreix

La sessió plenària de la Junta de Veïns de l'EMD s'ha celebrat aquest 29 de setembre

La Sessió Plenària Ordinària del Ple de la Junta de Veïns de l'EMD de Valldoreix d'aquest mes de setembre ha servit aquest dijous, 29 de setembre, per debatre temes com la recollida d'escombraries o el manteniment de la xarxa de clavegueram, entre altres temes.

La sessió ha començat amb l'adhesió de l'EMD a la campanya "No puc esperar". Una campanya destinada a persones que per diverses patologies necessiten utilitzar un lavabo urgentment. Dins d'aquest grup de pacients s'inclouen els que tenen malalties inflamatòries intestinals, com la malaltia de Cron i colitis ulcerosa, els pacients ostomitzats o colectomitzats, els pacients sotmesos a cirurgia per un càncer de recte, entre altres.

D'aquesta manera, se senyalitzaran els espais municipals adherits a la campanya, així com s'instarà els comerços a fer-ho.

Igualment, el Ple ha acordat sumar-se a la plataforma "Anem a mil" per garantir que els treballadors municipals no tinguin un sou inferior als mil euros, així com incentivar les empreses subcontractades a fer el mateix. Una moció que s'ha aprovat amb l'abstenció de Ciutadans per considerar que "crea un greuge comparatiu a la resta de treballadors del municipi". Amb tot, totes les formacions ha valorat la iniciativa per suposar un avenç pel que fa als drets de les persones.

Clavegueram i escombraries

Àngels Roca ha presentat la moció sobre l'adhesió a 'No puc esperar' FOTO: C. Caballé

Durant la sessió plenària s'ha plantejat, amb una moció de C's, ERC-MES i CUP-PC, la necessitat d'elaborar un Pla Director de Sanejament per solucionar els problemes amb el sistema de clavegueram a la vila. Un treball que, segons Josep Puig, president de l'EMD, s'està fent. Amb tot, la discrepància amb la resta de formacions polítiques representades al Ple ha estat en el fet que sigui Sorea, la mateixa empresa concessionària, qui estigui elaborant aquest Pla.

La moció ha estat rebutjada amb els 5 vots en contra de l'equip de govern, i el suport d'ERC-MES, C's, CUP-PC (4 vots). Igualment, s'ha rebutjat la moció presentada per la CUP-PC demanant la implantació del sistema de recollida porta a porta als barris de Sant Jaume i la Barceloneta. Per part de l'equip de govern, Joaquim Castelló (vocal de CDC), ha reivindicat que "el problema no són les escombraries, sinó els abocaments incontrolats" i ha lamentat que "no es pregunti als veïns abans de presentar una moció així", ja que "el sistema actual funciona".

Altres temes tractats durant la sessió

La sessió ha tingut una durada de prop de tres hores  FOTO: C. Caballé

A banda de les mocions dels grups amb representació al Ple, durant la sessió s'han tractat altres aspectes, com la revocació a la concessió del quiosc de l'estació pel seu estat d'abandonament, s'han ratificat els festius locals del 2017 (3 de març i 5 de juny), i s'ha explicat que s'instal·laran mòduls temporals a l'antic garden per a poder donar resposta a les necessitats de l'escola de música.

La sessió ha tingut una durada de prop de tres hores.

 
Comentaris

Destaquem