Com s'escull el president de l'EMD de Valldoreix?

Els valldoreixencs i valldoreixenques tenen dos urnes en les eleccions municipals

El 28 de maig se celebran eleccions municipals per escollir els regidors dels ajuntaments dels pròxims quatre anys. Però els ciutadans de les Entitats Municipals Descentralitzades, com és el cas de Valldoreix, també han de votar qui serà el president de la institució.

Abans d'explicar el procediment electoral, cal saber què és una EMD. Una Entitat Municipal Descentralitzada és un tipus d'entitat d'àmbit territorial inferior al municipi. És a dir, un govern local per sota d'un municipi i amb una automia interior dins de la ciutat o poble. Aquestes administracions exerceixen algunes de les competències (manteniment, neteja viària, medi ambient, cultura, esports...) que afecten el territori i, d'altres funcions, són exercides per l'Ajuntament de la ciutat (segurerat...).

Els EMD estan formats per un president i per vocals, que actuen com a regidors.

Com s'escullen els representants d'un EMD?

D6g rbHX4AAjJyG

FONT: EMD VALLDOREIX

Els càrrecs de les EMD són escollits el mateix dia de les eleccions municipals. Així, els votants de Valldoreix voten en dues urnes, una per escollir els regidors a l'Ajuntament de Sant Cugat i una altra urna per escollir el president de l'EMD.

Així, els electors valldoreixencs hauran d'escollir en una urna un dels candidats a la presidència de la vila. El president/a de l'EMD serà escollit, per tant, per sufragi universal directe dels electors. El candidat que més vots obtingui, serà president. És una elecció directe.

D'altra banda, els vocals seran nomenats pels partits polítics, en funció dels resultats de les urnes a eleccions a regidors de Sant Cugat dins l'àmbit de Valldoreix. És a dir, els vocals es reparteixen segons el que hagin votat els valldoreixencs en les eleccions a Sant Cugat.

Així, quan els veïns de Valldoreix arribin als col·legis electorals el 28 de maig, hauran de votar en dues urnes, una pel president i l'altra per l'Ajuntament de Sant Cugat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem