Com votar per correu a les eleccions generals del 23 de juliol

La sol·licitud del vot per correu es pot fer de forma presencial o telemàtica

Pedro Sánchez va convocar eleccions generals pel diumenge 23 de juliol, una data estival en què molta gent estarà de vacances i no serà al seu municipi per votar presencialment, de manera que optaran pel vot per correu. Aquesta opció es pot sol·licitar des d'aquest dimarts, 30 de maig, i fins al 13 de juliol.

La sol·licitud del vot per correu es pot fer de forma presencial o telemàtica. Per fer-ho presencialment, cal anar a qualsevol oficina de Correus, omplir un formulari, que també es pot descarregar prèviament a la web de Correus, i ensenyar DNI, permís de conduir o passaport. Pel que fa a la via telemàtica, cal accedir a un formulari a la web de Correus mitjançant la firma electrònica, amb els sistemes de verificació reconeguts pel Ministeri d'Indústria i DNI electrònic.

Un cop presentada la sol·licitud, la documentació arribarà per correu certificat a casa dels electors, que tindran fins al 20 de juliol per enviar el seu vot per correu acudint a una oficina de Correus en el seu horari habitual.

En cas d'estar fora d'Espanya, els sol·licitants rebran la documentació i les paperetes entre el 17 i el 23 de juny i tindran fins al 18 de juliol per enviar-lo per correu o entre el 15 i el 20 de juliol per efectuar el vot en urna en els locals habilitats.

Cal tenir en compte que els residents a l'estranger ja no han de sol·licitar prèviament el vot per exercir el dret a vot, però han d'estar inscrits en el Registre de Matrícula Consular, gestionat per les oficines consulars del país on viuen, així com en el cens d'electors residents absents vigent.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem