Com votar per correu a les eleccions municipals de Sant Cugat

Les eleccions municipals tindran lloc el 28 de maig i el ciutadà pot exercir el seu dret a votar per correu

Els santcugatencs podran votar per correu a les eleccions municipals del 28 de maig adreçant-se a qualsevol oficina de Correus i sol·licitant l’imprès per votar per correu. El sol·licitant haurà d'acreditar la seva identitat davant la persona de l'oficina amb la presentació del seu DNI, passaport o carnet de conduir. El període per demanar el vot per correu comença aques 4 de maig  i fins 18 de maig de 2023. 

Els serveis de Correus envien la sol·licitud a l’Oficina del Cens Electoral, i aquesta fa l’anotació corresponent en les llistes del cens. Per tant, la persona que sol·licita el vot per correu, una vegada n’ha estat admesa la sol·licitud, ja no pot votar presencialment.

A continuació l’Oficina del Cens Electoral envia per correu certificat al domicili indicat per la persona electora un sobre amb la documentació següent:

  • Una papereta de cadascuna de les formacions polítiques que es presentin a cadascun dels processos convocats.

  • Un sobre o sobres de votació.

  • El certificat d’inscripció en el cens.

  • Un sobre en què consti l’adreça de la mesa on li correspondria votar.

  • Un full explicatiu.

Aquesta documentació també l’ha de recollir la persona que l’ha sol·licitat acreditant la seva identitat. Si no és al seu domicili, ha d’anar personalment a recollir-la a l’oficina de Correus corresponent.

Un cop escollida per a cada procés la papereta de vot, s'haurà d'introduir al sobre de votació corresponent (o no inclourà papereta si vol votar en blanc). Posteriorment, s'haurà d'incloure el sobre o els sobres de votació i el certificat d’inscripció al cens al sobre dirigit a la mesa i el remetrà per correu certificat, no més tard del 24 de maig. Aquest enviament és gratuït per a la persona electora, ja que és el Ministeri de l’Interior, mitjançant el pressupost electoral, qui es fa càrrec de compensar l’operador postal per aquests enviaments.

Correus lliurarà a les meses electorals la correspondència que es pugui rebre fins a les 20 hores del dia de la votació. Els sobres rebuts després de les 20 hores es remetran a la Junta Electoral de Zona i es destruiran.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem