En Comú Podem veu "inadmissible" que Sant Cugat no tingui pressupost pel 2022

En Comú Podem creu que "és un error molt gros" que el govern d'ERC, PSC i CUP encara no hagi aprovat el pressupost de 2022

"És una deixadesa inadmissible". Així ha qualificat En Comú Podem que el govern de Sant Cugat no hagi aprovat el pressupost municipal pel 2022. Per la formació, és una eina capdalt per accelerar la recuperació econòmica i no entén com el tripartit encara no tingui els comptes aprovats. "Començar un any amb un pressupost prorrogat és inadmissible. Té una repercussió molt negativa i és un error molt gros", ha emfatitzat Américo Ologaray, portaveu de Podem a Sant Cugat.

En la mateixa línia s'ha expressat el portaveu dels comuns, Ramon Gutiérrez: "La ciutadania no sap quines són les prioritats polítiques i té conseqüències en la dinamització econòmica". "Si el pressupost s’aprova inicialment al gener, fins al març no tindrem el aprovat definitivament. És gairebé un terç d’any sense pressupost", ha insistit.

Les crítiques d'En Comú Podem al govern d'ERC, PSC i CUP han anat més enllà i han assenyalat a una falta de participació i transparència. "Un pressupost requereix de la participació ciutadana prèvia. Aquesta feina no s’ha fet", ha assegurat Ramon Gutiérrez, que ha reclamat tractar a la població "amb maduresa". Pel que fa a la transparència, Gutiérrez ha assegurat que el web municipal no explica els comptes del 2021 com marca la llei de transparència. També reclama que es faci partíceps als barris del pressupost.

"És decebedora aquesta deixadesa del govern municipal"

Per Ologaray, una altra "decepció" és que el pressupost anunciat sigui inferior al de l'any 2021. "És un pressupost regressiu, va a la baixa, quan necessitem el lideratge de l’Ajuntament en la recuperació. I, també amb el retard, s'està perjudicant molt", ha apuntat el portaveu del partit, que afegia: "És decebedora aquesta deixadesa del govern municipal de no fer els deures quan tocava i les xifres anunciades". 

Finalment, En Comú Podem ha reiterat que les prioritats han de ser l'emergència habitacional i la climàtica, les mateixes que es va marcar el tripartit. Tot i això, no valoren positivament la feina del govern: "L’Ajuntament no està complint amb aquestes prioritats".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem