Condemna a l'Ajuntament per la pancarta política i Cs valora demanar que ho pagui Ingla

La formació taronja considera que els santcugatencs "no poden pagar els malentesos polítics" i valora demanar que sigui l'alcaldessa, Mireia Ingla, "qui ho pagui de la seva butxaca"

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha emès una sentència condemnant l'Ajuntament de Sant Cugat per instal·lar una pancarta demanant l'alliberament dels presos polítics a la façana del consistori, després que Ciutadans Sant Cugat en fes denúncia. Amb això, la sentència, que es va fer pública el dimarts 16 de novembre, obliga a l'Ajuntament a pagar un cost de 1.500 euros en concepte de costes del procés, un cost el qual el partit taronja valorarà demanar que pagui l'alcaldessa, Mireia Ingla.

Així ho ha explicat Aldo Ciprián, portaveu de la formació política i regidor de l'Ajuntament, en una roda de premsa celebrada el divendres 19 de novembre: "Volem mostrar la nostra alegria amb aquesta sentència i és que entenem que els espais públics han de ser neutrals i no es poden utilitzar per fer propaganda política".

D'aquesta manera, a més dels 1.500 euros els quals condemna la sentència, Ciutadans Sant Cugat vol exigir el cost de la defensa jurídica a l'Ajuntament, un cost quantificat en 2.000 euros. "Ens agradaria que aquests diners no fossin pagats pels santcugatencs, ja que ha estat una errada de l'alcaldessa. Valorarem la possibilitat de presentar la documentació pertinent al Tribunal de Comptes perquè sigui l'alcaldessa qui pagui de la seva butxaca aquest cos. Els ciutadans no poden pagar els malentesos dels polítics" ha afegit Ciprian.

D'altra banda, el també regidor de Ciutadans Sergio Blázquez ha explicat que la sentència encara no es ferma, ja que l'Ajuntament encara pot recórrer-la. Tanmateix, Blázquez ha demanat a l'equip de govern que no recorrin la sentència "amb l'objectiu d'evitar incrementar l'import que dicta el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Els edificis públics i, en aquest cas, l'ajuntament com un dels més representatius, han d'obeir la neutralitat d'espais. L'ajuntament no ha de ser de cap partit polític, sinó dels santcugatencs".

Finalment, l'Ajuntament ha declinat valorar la sentència, tot i que ha anunciat que està en mans dels serveis jurídics i que s'interposarà un recurs de cassació.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem