Condicionar la riera i augmentar la seguretat, propostes de Mira-sol que aniran a votació

Algunes de les idees de Pressupostos Participatius que ja havien estat acceptades a votació són nous equipaments esportius i millores al carril bici

Seguretat, bicicletes i esport. Aquests han estat els grans temes votats per la següent fase dels Pressupostos Participatius 22-23 a Mira-sol. El Consell de Barri de setembre s'ha centrat a decidir quines idees passaven a votació al desembre.

Les propostes dels Pressupostos Participatius es divideixen en les ordinàries i les d'inversió. D'ordinàries només n'hi ha hagut dues que per tant han quedat acceptades directament: crear una programació de cinema a la fresca i disposar de més llibres de manga a les biblioteques.

En segon lloc, tenim les idees que requereixen una inversió, cada una pensada per un pressupost de 50.000 euros. Una primera votació les va ordenar en una llista on, les que tenien més de deu suports passaven directament a la votació de desembre i les altres es decidien durant el consell de barri de setembre.

Les idees que han passat directament al desembre inclouen una pista de voleibol, il·luminar la rampa de Mira-sol Centre, posar una font d'aigua potable, taules de pícnic, de ping-pong i d'escacs al Turó de Can Mates, millorar l'accessibilitat i la pista de bàsquet i futbol d'aquest mateix parc, fer més segures les connexions entre els carrils bici, un nou parc infantil a la plaça de Doctor Pila, entre d'altres.

Aquelles propostes que estaven en espera i que finalment han estat admeses a la votació de desembre inclouen el condicionament de la riera de l'avinguda de Can Cabassa des de l'avinguda de Montserrat Roig, millores al barri de Can Fontanals, més seguretat en trams escolars, més enllumenat, col·locació de marquesines, fins i tot noves atraccions gira-gira proposades per una de les veïnes més petites.

Al desembre es votaran les propostes guanyadores, que en el cas de Mira-sol seran unes quatre, ja que el pressupost és de 200.000 euros. Podrien ser més de quatre propostes en cas de que les escollides requerissin un pressupost inferior a 50.000 euros.

Tot i això, la sotsdirectora de Participació Ciutadana i Acció als Barris, Marina Casals, insisteix que els veïns parlin amb entitats del barri per fer seguiment de les propostes que es queden fora dels Pressupostos Participatius, perquè d'igual manera poden ser valorades per l'Ajuntament fora d'aquest calaix econòmic. "Els Pressupostos Participatius seveixen també per veure les necessitats del barri", ha dit.

Consell de Barri de Mira-sol. FOTO: Cristina Cabasés

Consell de Barri de Mira-sol. FOTO: Cristina Cabasés

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem