Conesa: "Ens sembla surrealista que al segle XXI hi hagi presos polítics"

L'alcaldessa de Sant Cugat lamenta l'empresonament de Cuixart i Sánchez

L'alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha lamentat la decisió de la jutgessa de l'Audiència Nacional  Carmen Lamela d'enviar a presó sense fiança al president de l'Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart. "Creiem que no hi ha motius per una mesura d'aquestes característiques", ha lamentat Conesa, afegint que "estem realment molt preocupats per aquesta mesura decretada per part de l'Audiència Nacional".

"Ens sembla surrealista, incomprensible, que al segle XXI hi hagi presos polítics", ha afirmat, apuntant que és anar "contra la llibertat d'expressió, de reunió i d'associació". Igualment, ha valorat que "en aquest moment no s'estan emparant els drets i llibertats de la ciutadania". Un fet que, com ha incidit, "fa molts dies que diem que no s'estan emparant". De la mateixa manera, Conesa ha refermat "tot el suport, tant a Jordi Sànchez com a Jordi Cuixart".

Pel que fa a possibles accions al respecte des de Sant Cugat, Conesa ha apuntat que s'entén que tant Òmnium Cultural com l'ANC de Sant Cugat es deuen trobar en assemblea. En aquest sentit, ha apuntat que es tracta de dues entitats "molt importants que aglutinen moltes persones al voltant d'un projecte comú, que és aquest projecte de desenvolupar la república catalana", i és per això que ha remarcat que "nosaltres, com a representants polítics, hem d'estar al costat d'aquestes dues entitats".

És per això que l'alcaldessa ha fet un oferiment de "mà estesa" a ambdues entitats, posant-se a la seva disposició. Igualment, ha fet una crida a mantenir-se ferms. "En moments com els que estem vivint, hem d'intentar mantenir les institucions pròpies fermes", afegint que "considerem que la institució de l'ajuntament és una de les institucions pròpies de les que respon directament davant de la ciutadania, i per això mantindrem aquest ajuntament ferm davant aquesta envestida desorbitada de l'Estat en la limitació dels nostres drets i llibertats".

Mercè Conesa ha fet les declaracions en acabar la sessió plenària d'aquest dilluns, 16 d'octubre. Una sessió que han abandonat tant ERC-MES com la CUP-PC en conèixer l'empresonament de Sánchez i Cuixart.

 
Comentaris

Destaquem