Conesa, "molt contenta i agraïda" de ser la presidenta del Consell Nacional del PDC

Conesa, molt satisfeta pel recent nomenament de presidenta del Consell Nacional de PDC, assegura que aquest càrrec no afectarà les tasques com a alcaldessa

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha estat nomenada presidenta del Consell Nacional del Partit Demòcrata Català (PDC), aquest dissabte 23 de juliol. Conesa, que ha rebut el 49,44% dels vots, ha estat l'opció més votada, davant el 42,04% que ha obtingut Santi Vila. 

Segons els Estatuts, Conesa i Vila haurien d'haver anat a segona volta, però el conseller de Cultura hi ha renunciat: "Felicito a Conesa, és una candidata excel·lent; ideològicament no hi ha grans diferències i tindrà en mi un bon còmplice", ha dit Vila. D'aquesta manera, l'alcaldessa de Sant Cugat s'ha convertit en la primera presidenta del CN del PDC.

En declaracions al TOT, Mercè Conesa, s'ha mostrat "molt contenta. Perquè sabíem que seria un resultat molt ajustat. Hi va haver molta participació, ha estat una campanya molt positiva i molt plural. Puc estar satisfeta amb el resultat, tot i que no vaig poder arribar al 50% desitjat".

En aquest sentit, i sobre la renúncia de Santi Vila a la segona volta, Conesa ha destacat que "el gest de Santi Vila és un gest de generositat i l'honora. Suma a favor d'aquest procés participatiu i suma per construir un projecte polític molt fort des de l'inici".

Amb aquesta elecció, Conesa afegeix un nou càrrec. A banda d'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa és la presidenta de la Diputació de Barcelona i la vicepresidenta del Consorci del Parc Natural de Collserola.

En aquest aspecte, Conesa ha volgut destacar, que el càrrec de presidenta del Consell Nacional no afectarà les seves tasques com a alcaldessa de Sant Cugat. "En cap cas és un càrrec executiu. És un càrrec orgànic que significa que cada dos mesos, un dissabte al matí, els càrrecs del partit ens trobem a una reunió interna. La meva tasca aquí serà presidir i conduir el debat en aquesta reunió interna, a la qual ja assistia anteriorment i agraeixo que m'hagin fet confiança per dirigir-la". 

Les bases derroten l'aparell

En una entrevista a El MónConesa ha afegit que tot i els vincles evidents entre l'antiga CDC i el nou partit, el PDC evitarà reproduir els mateixos esquemes de Convergència. "Cal donar sortida a les expectatives", ha reiterat l'alcaldessa de Sant Cugat, que ha descrit el Partit Demòcrata com una força "nova, dinàmica, directa i connectada amb la societat".

Conesa ha tret ferro al fet d'haver superat contra tot pronòstic la candidatura de Vila, que tenia el suport de Puigdemont. "Sobre el paper es podria dir que hi havia un sector més oficialista, però realment crec que no és així". I és que segons la flamant presidenta del CN el gest del conseller de Cultura precisament demostra que el poder la tenen les bases i no cap membre destacat del partit.

"Tots els candidats partíem amb les mateixes oportunitat, perquè tot depenia de la gent", ha continuat Conesa. A més, la dirigent del PDC ha lloat Vila, "una figura molt rellevant i amb molt criteri, amb molta capacitat i molt estimat"

Un espai per a Vila

Finalment, Conesa ha explicat a El Món que oferirà als altres candidats a la presidència del CN, Santi Vila i Joan Vila, que formin part de la mesa d'aquest òrgan del PDC. "Tindrem una trobada conjunta, m'agradaria comptar amb algunes de les seves propostes per enriquir el debat i regir millor el CN", ha afirmat.

Així Conesa espera comptar amb els altres dos candidats al Consell Nacional, òrgan que es reunirà cada dos mesos, ja que "són dos grans actius". "Confio en poder comptar amb ells", ha conclòs l'alcaldessa de Sant Cugat.

Trobareu més informació de les votacions d'aquest dissabte al Partit Demòcrata Català a El Món

Més informació
 
Comentaris

Destaquem