Conesa: “no té sentit” que els ajuntaments segueixin finançant el dèficit de l'Estat

A més, ha remarcat que “les dades són contundents” ja que “el 99,5% dels municipis catalans tenen superàvit”.


La presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat del Vallès, Mercè Conesa, ha denunciat aquest dijous, 6 d'abril, que “no té sentit” que els ajuntaments segueixin finançant el dèficit “que té l’administració de l’Estat”. Ho ha dit després de la junta de govern extraordinària de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies que s’ha celebrat a Madrid. Conesa ha reclamat poder reinvertir a la ciutadania el superàvit de la Diputació de Barcelona “de més de 70 milions d’euros”. A més, ha remarcat que “les dades són contundents” ja que “el 99,5% dels municipis catalans tenen superàvit”. També ha assegurat que “no podem permetre” que el món local hagi de finançar el dèficit “que estan provocant altres administracions”.


Durant la seva intervenció, la presidenta ha explicat que els alcaldes s’han plantat davant “el govern de l’Estat i la Llei de pressupostos” per exigir que es permeti als ajuntaments fer servir el romanent de tresoreria acumulat en aquests anys a favor dels serveis que s’ofereixen a la ciutadania, segons ha apuntat la presidenta de la Diputació de Barcelona i alcaldessa de Sant Cugat.


Conesa ha recordat que aquesta petició de les administracions locals arriba després que “tots els municipis han fet bé la seva feina, han gestionat correctament i han garantit la sostenibilitat de les finances municipals”.



Posteriorment a la junta de govern extraordinària de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, el president d’aquesta entitat, Abel Caballero, ha reclamat que es puguin reinvertir els més de 7.000 milions d’euros de superàvit que les corporacions locals de l’Estat van tenir l’any passat, segons ha indicat. També ha anunciat que demanarà que la contractació i execució dels excedents de tresoreria es puguin allargar durant tot el 2018.
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem