Sant Cugat repensa el seu model de ciutat

Robert Savé ha projectat uns objectius amb destí a l'any 2075

Robert Savé, portaveu del grup de treball sobre el model de ciutat del Consell de Ciutat, va portar a plenari dilluns 11 de juliol les propostes del seu equip per al futur de Sant Cugat. Aquesta és una de els dues temàtiques que s'analitzen enguany al consell.

Cal destacar que el Consell de Ciutat està format per 35 representants dels diferents organismes participatius del municipi, com ara els consells de barri o els consells sectorials; diferents entitats; i partits polítics.

Més info: Els 35 membres del Consell de Ciutat

L'informe de model de ciutat destaca l'objectiu de protegir gent gran i els joves, reduir les diferències econòmiques entre habitants, i recuperar la vida de barris: "A Mira-sol som aproximadament el 25% de població de la ciutat, hem de pensar qui som".

Savé també ha destacat la importància de repensar les fonts d'aigua i energia i crear-ne d'alternatives per sobreviure al canvi climàtic, així com estimular la solidaritat alimentària i promoure de nou l'agricultura a Sant Cugat.

Els membres del govern han agraït la tasca feta pel grup de treball. Francesc Duch, tinent d'alcaldia d'Urbanisme, i Esther Madrona, tinent d'alcaldia de Cultura, han posat èmfasi en la importància de, en una ciutat "tan gran i extensa", potenciar l'acció als barris.

Per la seva banda, José Gallardo, regidor de Mobilitat, ha destacat la feina de jardineria i parcs que fa l'Ajuntament i ha recordat la importància de reduir els residus i la mobilitat en vehicle privat. "S'ha de canviar la pedagogia. El millor residu és el que no es crea", ha afirmat.

La regidora de Sostenibilitat, Alba Gordó ha posat en marxa ja un grup de treball per parlar de com serà l'activitat agrícola de la ciutat, que actualment encara existeix però és minoritària.

Finalment, Pere Soler ha posat èmfasi en què la ciutat "ha crescut molt ràpid i els serveis no estan dimensionats", i ha posat l'exemple dels residus.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem