El Consell de Joves encara un nou curs protagonitzat per l'ecologisme i la salut mental

El Consell de Joves d'enguany s'ha constituït amb alumnes de l'Europa i l'Àgora a la vicepresidència

El Consell de Joves s'ha constituït un any més el dilluns, 8 de novembre, a les 18 hores, a la Sala de Plens. L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha presidit la constitució del Consell de Joves 12-17 per al curs 2021-22 i 2022-23 i ha presentat els nous vicepresidents: Jaume Dina (de l'escola Àgora) i Clàudia Marí (de l'Europa). Els temes que es tractaran aquest curs seran la sostenibilitat alimentària i la salut mental.

Mireia Ingla ha presentat aquesta primera sessió posant el Consell en context de pandèmia: "Aquesta crisi ens ha afectat a tots i no us ha permès fer la vostra vida. Us dono les gràcies per la vostra col·laboració durant aquests mesos. Els consellers i conselleres sou molt importants perquè els joves de 12 a 17 anys sou més de 6.000 persones. Ningú pot representar els joves millor que els joves i us volem escoltar de manera activa i donar-vos canals diversos de participació".

Jaume Medina i Clàudia Marí s'han presentat al Consell llegint un breu discurs sobre la seva tasca: "Presidir el Consell no és fàcil i pretenem aprendre'n. Volem fer de Sant Cugat un lloc que tingui en compte l'opinió de tots nosaltres, fer de portaveus entre la ciutat i els joves".

Després ha estat el torn dels portaveus dels grups municipals. Sergio Blázquez, del grup de Ciutadans: "Els adults hem de negociar amb vosaltres perquè sou la generació futura". Josep Maria Vallès, de Junts x Sant Cugat, ha donat les gràcies als participants del Consell i Pere Soler, del PSC, ha demanat als joves que vinguin a "passar-ho bé. Feu propostes agosarades, ja ens n'encarregarem de 'descomplicar' la situació".

El primer punt de l'ordre del dia ha estat presentat pels regidors de Joventut, Alba Gordó, d'Esquerra Republicana, i Marco Simarro, de la CUP-PC. Els regidors han agraït la feina feta a l'anterior curs i han assegurat que tot això "va més enllà del Consell". S'ha donat una resposta institucional a les demandes plantejades per l'anterior Consell de Joves 13/16 durant el curs passat, i s'han encarregat nous temes a tractar: la sobirania alimentaria i la salut mental després de la pandèmia de Covid-19. A més, els membres del Consell proposaran el pròxim ple un tema propi a treballar.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem