El Consell de Mira-sol comença a caminar amb diversos temes a treballar com la neteja

La neteja, la mobilitat i la il·luminació, entre els temes destacats d'aquest primer Consell de Barri

El Consell de Barri de Mira-sol s'ha constituït oficialment durant la tarda del dimarts 28 de novembre, recordant els diferents temes que hi ha sobre la taula pendents de solució, principalment, referents la neteja, la mobilitat i la il·luminació del barri.

Un Consell presidit per Albert Salarich, regidor d'Empresa de l'Ajuntament, on ha estat present l'alcalde, Josep Maria Vallès, Francesc Duch, portaveu d'ERC i tinent d'Alcaldia de Desenvolupament urbà, Habitatge, Sostenibilitat i Benestar animal, i els vocals de tots els grups polítics. També han assistit nou entitats del barri.

Sessió de constitució

La sessió ha començat amb la benvinguda del president del consell, Albert Salarich, qui ha subratllat la importància de l'ens participatiu i ha remarcat la feina prèvia que s'ha fet: "Hem engegat trobades amb les associacions per tenir repassats aquells punts que estaven en marxa i arribar a la constitució del Consell amb feina avançada". Salarich, també ha volgut explicar la importància del consell de barri com a espai de participació on tenir "aquest diàleg entre la ciutadania, les entitats i l'Ajuntament per abordar els canvis i millores que el barri necessiti".

Feta aquesta introducció, Salarich ha fet un repàs dels temes que estan en procés de treball com les obres del complex aquàtic de Mira-sol, les pantalles acústiques de l'AP-7 o la reurbanització del pas entre Sant Cugat i Rubí per sota el pont de l'AP-7, entre altres.

Propostes de grups de treball

Ariadna Martínez, tècnica del servei d'atenció comunitària del barri, ha explicat el 'Projecte Manga' a les biblioteques. L'objectiu és promoure la lectura d'aquest tipus de llibres entre els infants i joves, tant a les biblioteques municipals com a les biblioteques de les escoles. Així, Martínez, ha enunciat la primera reunió oberta el pròxim 12 de desembre, on es parlarà dels tallers i activitats que es podran fer en relació amb el projecte, com la rotació de llibres a les escoles.

Àngels Cardona, membre de la Xarxa Consum Solidari, ha comentat la "poca afluència" que percep per part dels veïns al barri en general. Per això, Cardona, ha proposat organitzar una jornada participativa per identificar "què és el que vol la gent de Mira-sol més enllà dels temes que ha comentat el president del Consell", referint-se a l'àmbit de vivència.

Torn obert dels veïns

El tema de la neteja ha centrat bona part del torn obert de paraula, Júlia Martínez, veïna del barri, s'ha mostrat preocupada per la situació que viu en el seu carrer quan plou: "Qui viu en aquest carrer ho pateix, entre la manca de neteja de les restes dels arbres i la terra del passeig del Baixador queda tot taponat". Altres veïns del barri han apel·lat a la poca freqüència de neteja que tenen, respecte a altres zones del municipi.

Josep Maria Vallès, ha volgut donar resposta a aquesta preocupació comuna per part dels veïns de Mira-sol i ha assegurat que hi haurà un canvi, però "no serà immediat". Ha explicat que en el mes desembre es durà a terme la licitació del nou concurs: "Actualment, el servei de neteja està pensat per una ciutat de 80.000 habitants i ja som gairebé 100.000, però ara a desembre es presentaran les noves empreses que considerin que poden dur a terme la neteja de Sant Cugat. No serà immediat, però hi haurà un canvi rellevant", ha explicat l'Alcalde.

Torn obert pels veins de Mira-sol al Consell de Barri. Foto: Maria Palomar.

Torn obert pels veins de Mira-sol al Consell de Barri. Foto: Maria Palomar.

La mobilitat també ha estat un dels temes destacats, els veïns han denunciat la diferència de tracte que hi ha entre els barris del municipi pel que fa al transport. Així doncs, una de les propostes ha estat la incorporació d'un bus-nit pels caps de setmana que doni cobertura als veïns, i en especial als joves. Albert Salarich ha recollit la proposta de l'autobús nocturn i pel que fa a la xarxa de transports, ha explicat que el nou contracte amb l'Àrea Metropolitina de Barcelona farà una millora a la ciutat en aquest àmbit.

Pel que fa a la il·luminació, Miquel Illera, veí de Mira-sol, ha demanat comprovar la il·luminació de certs de carrers, apel·lant que en alguns és del 50%, ja que fa anys que busca resposta en aquest tema i encara no n'ha obtingut cap. Un altre veí s'ha sumat a aquesta temàtica i ha afegit que la il·luminació ja és també un tema de seguretat: "L'estació de tren de Mira-sol està molt fosca i hi ha hagut agressions". Albert Salarich ha pres nota de la situació i ha dit que probablement es crearà un grup de treball per abordar aquest tema.

Assumpta García, representant de l'AFA de l'escola Ciutat d'Alba, ha reclamat la necessitat del repàs de pintura que té el pati de l'escola des de fa mesos. D'altra banda, també ha explicat la necessitat d'alguns veïns de tornar a obrir al trànsit el carrer Pere Ferrer (carrer de l'escola): "Des de l'escola volem que s'aturi aquest moviment", ha expressat García. Pel que fa a la pista, Carme Ardid, regidora d'Educació, ha explicat que aquesta acció forma part d'un projecte conjunt, assegurant que es pintaran totes les pistes que calguin.

La seguretat també és un tema que els veïns han volgut plantejar al Consell, ja que se senten una mica desemparats. Josep Maria Vallès ha reconegut que actualment Sant Cugat té una xifra "molt baixa" d'agents: "Per tot el municipi hi ha 78 agents i aviat hi haurà 16 noves places". Tot i això, Albert Salarich, ha escoltat la preocupació dels veïns i es planteja crear un grup de treball per abordar el tema de la seguretat al barri.

Representants del Consell de Barri de Mira-sol

Presidència: Albert Salarich

Vocals grups polítics:

  • Junts per Sant Cugat: Carme Ardid
  • ERC: Enric Òdena
  • PSC: Pilar Gorina
  • PP: José Miguel García
  • CUP: Enric López
  • VOX: Pablo Baucells
  • En Comú Podem: Ramonn Gutiérrez

Vocals entitats:

  • AFA Escola Catalunya: Clara Gaya
  • AVV Sant Joan Mira-sol: Montserrat Rialp
  • AVV Mas Gener: Lucas Alonso
  • AVV Can Cabassa: Magalí Robin
  • Mira-sol Teatre: Juan Angel de la Peña
  • Teatre de l'Ombra: Luis Briones
  • AFA Ciutat d'Alba: Assumpta García Medinyà
  • Dxoc Teatre: Pep Ordóñez
  • Mercat de Pagès (Xarxa Consum Solidari): Àngels Cardona

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem