El Consell de Poble de La Floresta, lluny de ser una realitat

+Autogovern per a La Floresta decideix abandonar la Comissió d'Estudi per dotar al barri de més llibertat de decisió en considerar que l'Ajuntament no té en compte el treball de la plataforma

La Plataforma +Autogovern per a La Floresta aposta per crear un Consell de Poble que doti al barri d'una major capacitat de decisió, un desig que actualment es troba lluny de ser una realitat, i és que la plataforma ha decidit abandonar la Comissió d'Estudi per modificar el Reglament dels Consells de Barri. El motiu principal és que l'associació florestana assenyala que l'Ajuntament no té en consideració el treball fet per la plataforma durant aquest.

Amb això, l'objectiu de La Plataforma +Autogovern per a La Floresta és poder tenir decisió en l'elegibilitat de la presidència del Consell del Poble, poder fixar els mecanismes de decisió, millorar la representativitat i escollir els recursos humans que hauria de disposar, entre altres. És per això que els veïns de La Floresta, juntament amb l'Ajuntament, van decidir crear una comissió mixta per consensuar aquests aspectes, la Comissió d'Estudi per modificar el Reglament dels Consells de Barri.

La sorpresa de La Plataforma +Autogovern per a La Floresta, no obstant això, arriba en adonar-se que el Reglament dels Consells de Barri reglament és inferior al ROM i al RPC i, per tant, sense marge per abordar la proposta d'organització i funcionament del Consell del Poble, tal com van manifestar en assemblea celebrada el dijous 26 de gener i indiquen en un comunicat: "Exposem la nostra sorpresa i frustració en veure que tota la feina feta en els darrers dos anys té cabuda en aquest espai de treball", motiu pel qual decideixen no continuar participant de les reunions de la comissió d'estudi.

Amb tot, des de la plataforma florestana demanen el posicionament de tots els partits polítics, també aquells que no tenen representació en el Ple Municipal, i mostren el seu convenciment de trobar un acord amb l'Ajuntament: "Estem convençuts que aquesta és una via oberta per avançar en una major capacitat de decidir i que tard o d'hora trobarem una resposta a l'alçada del que florestans esperem de l'Ajuntament de Sant Cugat".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem