La construcció d'un estadi a Sant Cugat és un dels projectes "estrella" del PSC

Els socialistes s'han reunit per parlar dels eixos principals del programa, entre els quals destaquen un nou pacte de seguretat, tirar endavant l'escola La Mirada i la construcció d'un estadi

La candidatura i els militants del PSC Sant Cugat s'han reunit aquest divendres, 28 d'abril, per posar sobre la taula els diferents eixos que abasten el programa electoral i poder debatre sobre aquest. L'experiència de la governança els ha portat a "no profunditzar" segons ha explicat la número 2 a la llista del PSC de Sant Cugat i encarregada de la redacció del programa, Elena Vila, ja que "fins que no ets coneixedor del que està passant realment, val més ser prudent, no voldríem comprometre'ns a res que després no poguéssim complir". La construcció d'un estadi al municipi o un nou pacte de seguretat i prevenció són algunes de les mesures estrella.

La seguretat és un dels temes que actualment "més preocupa a la ciutadania", és per aquest motiu que consideren necessària l'elaboració d'un nou pacte per la prevenció i la seguretat de Sant Cugat, amb tots els agents implicats. Per una altra banda, i seguint la línia de projectes més destacats del programa, Vila ha explicat que entra en els seus plans la construcció d'un estadi a la ciutat, al·legant que "Sant Cugat necessita un espai esportiu polivalent, on inclús aplegar congressos i ser un referent a nivell de territori". També ha declarat que el terreny de La Guinardera, avui dia, és la seva primera opció perquè es tracta d'un espai "ben connectat i de fàcil accés".

Si parlem de dos dels grans protagonistes les últimes setmanes, el barri de Ca n'Ametller n'és un d'ells; en aquest cas, la intenció dels socialistes és tirar cap endavant el projecte, planificant bé aquest nou barri. En la mateixa línia de creació d'habitatge, i davant d'una emergència habitacional, volen fer una "aposta clara per l'habitatge públic". Per una altra banda, l'escola La Mirada ha estat un altre dels temes recurrents i de preocupació ciutadana; en aquest cas, Vila ha declarat que tenen el repte de "tirar endavant l'escola La Mirada com una prioritat del servei d'educació".

Pel que fa a la promoció econòmica, avancen que tenen dos reptes: "Un es va quedar al tinter, i és la creació d'un centre d'emprenedoria i innovació social, ja està tot en marxa, però crec que serà una realitat el proper mandat; per una altra banda, el desplegament per un pacte d'ocupació digna i de qualitat, ja està parlat amb els agents socials, ara cal desgranar i consensuar totes les accions perquè sigui un pacte efectiu".

El programa estarà tenyit d'una perspectiva feminista en totes les polítiques municipals i apostarà per la transició energètica i la sostenibilitat, tenint en compte l'emergència climàtica actual. A més, volen impulsar i facilitar l'accés a la cultura pels joves amb un abonament cultural per descomptes.

La trobada d'avui ha estat una posada en comú i l'alcaldable del PSC a Sant Cugat, Pere Soler, ha declarat que el programa "no estarà tancat avui, sinó que estarà obert fins al final per recollir propostes des dels diferents àmbits".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem