Convergència referma la seva oposició a regularitzar la prostitució a Barcelona

El grup municipal presentarà una moció al ple municipal de l'abril per mostrar el seu rebuig a la possible regularització de la prostitució a Barcelona

Convergència vol que Sant Cugat s'adhereixi "a la xarxa de ciutats lliures de tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució, que lluiten per l’abolició definitiva d’aquesta pràctica". Així ho proposarà en el ple municipal del mes d'abril, on també vol que la ciutat mostri el seu rebuig a la regulació de la prostitució a Barcelona. Així, la formació nacionalista segueix els passos de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, que també es va mostrar contrària a legalitzar aquesta pràctica.

"La prostitució, com una forma d'explotació i de violència masclista, no es pot regular i no pot ser una professió ni els proxenetes poden ser empresaris", argumenta la moció que presentaran els convergents, que afegeixen que no es pot parlar "de drets laborals ni mercantils si no es compleixen els drets fonamentals".

Per tot, Convergència defensa "clarament la postura del moviment abolicionista, que busca anar a l’arrel d’un problema que afecta els drets humans: els de tota persona a no ser abusada ni utilitzada sexualment, ni de forma gratuïta ni a canvi de cap compensació econòmica". Pels nacionalistes, cal "sensibilitzar i convèncer a la població que la prostitució és igual a violència de gènere".

Aquesta moció ha estat promoguda pel Moviment Democràtic de Dones, que va signar un manifest contra la possible legalització de la prostitució a Barcelona.

 
Comentaris

Destaquem