Joan Aymerich, l'alcalde del canvi de model

Aymerich (CiU) va ser alcalde de Sant Cugat del 1987 al 1999

Coneixem els exalcaldes de Sant Cugat. Avui, Joan Aymerich: "Vam crear un model que ha agradat i segueix agradant a la ciutadania".

Joan Aymerich va ser el primer alcalde de CiU que hi va haver a Sant Cugat. Va heretar del partit dels socialistes un municipi que encara ben pocs consideraven una ciutat. Va ser durant la seva etapa com a alcalde que es van posar les bases d’un creixement que sempre es va voler mantenir dins la moderació.

Canvi de model

“Arribar a ser alcalde de la ciutat on has nascut és una cosa que lògicament et marca”, explica Aymerich. No només això, aquest alcalde se sent especialment orgullós d’haver ideat el model de ciutat que han seguit els seus successors. “Van ser dotze anys en què vam dibuixar un model que jo crec que ha agradat i segueix agradant a la ciutadania”.


Li agrada deixar clar que després de vuit anys de govern socialista es va posar un empremta diferent a Sant Cugat. “No hi havia model i un exemple de la marca que va deixar la nostra feina va ser, per exemple, la creació de Promusa i la manera de fer política amb l’urbanisme”.

Aymerich es refereix a com el seu govern va moderar el creixement de la ciutat establint uns sostres molt més baixos als que permetia el Pla general metropolità.

“A Coll Favà s’hi podien fer 10 pisos i després de llargues negociacions amb promotors i propietaris vam aconseguir fer carrers més amples i aixecar només quatre plantes. Per a ell, veure com els barris que es van desenvolupar durant la seva etapa (Coll Favà, el Parc Central, Torre Blanca) no són nius de població on viuen atapeïts milers de persones com passa en altres ciutats veïnes és motiu d’orgull.  

El llegat

No és fàcil fer balanç de tres mandats al capdavant d’una ciutat però sembla que Joan Aymerich té clar què s’ha de destacar dels seus governs. “Del primer mandat valoro especialment la creació de Promusa i del segon, la construcció del Centre Cultural que inclou el Teatre-Auditori, els cinemes, la biblioteca i el conservatori. Del tercer mandat, en canvi, valoro molt posivament el cobriment de la riera que va acabar amb la divisió de la ciutat en dos costats.


Sens dubte, aquests tres fets han estat cabdals en la concepció de la ciutat tal com la coneixem avui i els equipaments fets llavors són encara dels més utilitzats de la ciutat.

Històric dels alcaldes de Sant Cugat

Cronologia. FOTO: Elaboració pròpia
Més informació
 
Comentaris

Destaquem