La correspondència als presos polítics rebuda a presó, a l'Arxiu Nacional

Els consellers Forn (a través de la seva família) i Mundó han formalitzat l'ingrés d'aquesta correspondència a l'Arxiu

La correspondència rebuda pels presos polítics -entre ells el santcugatenc Raül Romeva- a presó, ja és a l'Arxiu Nacional de Catalunya, a Sant Cugat. Així ho han formalitzat els consellers Joaquim Forn i Carles Mundó, acompanyats per la consellera de Cultura, la santcugatenca Àngels Ponsa, la directora general del Patrimoni Cultural, Elsa Ibar, i el director de l’Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), Francesc Balada.

El material

La família del conseller Joaquim Forn ha dipositat a l’Arxiu Nacional de Catalunya 15 carpetes amb 1.500 cartes. Els familiars del conseller n’han tingut cura i han fet la classificació, d’acord amb els criteris tècnics que l’ANC, va facilitar, a petició d’ells, a les famílies dels membres del Govern i les entitats socials sobiranistes de presos i exiliats des dels Fets d’Octubre de 2017.

Per la seva banda, el conseller Carles Mundó ha formalitzat avui el lliurament de 1.856 cartes, 146 targetes postals i 1 llibre fotogràfic de record rebuts a la presó d'Estremera (Madrid) durant els seus trenta-tres dies d'empresonament, entre el 2 de novembre i el 4 de desembre de 2017.

L’Arxiu Nacional de Catalunya ha creat una nova col·lecció amb el nom Col·lecció de cartes dels presos i exiliats per l’autodeterminació de Catalunya | ANC1-1306, amb la voluntat d’aplegar i preservar en un futur la correspondència rebuda pels presos polítics i exiliats.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem