Cs, amb "cap, talent i valors europeistes" per a les municipals

La formació taronja ha presentat en societat la seva candidatura per a les eleccions municipals, enfocant en el conflicte entre Catalunya i Espanya i la importància d'Europa com a ens

Cs ja s'ha calçat les vambes per iniciar la cursa que culminarà el 26 de maig amb les eleccions municipals, i ha presentat una candidatura que vol encarar els comicis amb "cap, talent i valors europeistes", segons ha explicat l'alcaldable de la formació, Aldo Ciprián, en un acte polític molt marcat per la focalització en la "corrupció i les males praxis" a l'Ajuntament, el conflicte entre Catalunya i Espanya i la importància de la Unió Europea.

Crítiques al Govern

Aldo Ciprián ha basat la seva intervenció en les crítiques als 32 anys de govern de CiU (ara PDeCAT-Demòcrates): "A Sant Cugat hem patit corrupció i males pràxis en els últlms anys", ha afirmat el candidat taronja, que també ha disparat a diferents partits de l'oposició en aquest àmbit: "Si en 32 anys hi ha hagut casos com Petrum, Palau, 3%.. Què han fet la resta de partits de l'oposició? Molts d'ells han estat sòcis de Govern", ha entonat. "Encarem les municipals amb moltes expectatives", ha assenyalat en clau de futur".

Ciprián ha focalitzat també en els problemes de seguretat que pateix Sant Cugat, fent valdre la tasca de Cs en aquest aspecte: "Ens hem tornat una ciutat insegura. Hem insistit en la falta de la Policia Local, i només hem rebut 'NO' per resposta", ha apuntat.

El candidat ha criticat també l'existència de "projectes faraònics", com el del Mercat de Volpelleres, o el fet que l'Ajuntament decidís acceptar entrar en la zona 1 de l'AMB sense consultar amb els ciutadans.

Dards al prcoés

Les conseqüències del desgast del procés han centrat, en gran part, l'acte polític de Cs: "El procés ens ha portat una escalada de tensió, que ha fet que tinguem una pancarta a l'Ajuntament, el carrer ple de llaços grocs..", ha dit Ciprián.

L'alcaldable, però, no ha estat l'únic en criticar el procés, ja que també ho ha fet la diputada Carina Mejías: "Hem hagut de veure com els separatistes han utilitzat els Ajuntaments en benefici del projecte de divisió i confrontació que és el procés", deia Mejías, que ha afegit: "Volem reivindicar la defensa dels símbols que ens representen a tots, i no els que representen a una part"

Per la seva banda, el també diputat de Cs, Javier Nart, ha assenyalat que "s'ha de recuperar la soberanía, perquè la salvació és aquí. La democràcia consisteix en reconèixer a l'altre".

Europa, com a model

La reivindicació del model europeu ha estat un altre dels pals de paller de l'acte: "La zona més envejada del món és la UE. No hi ha lloc al món on es respectin tant els drets humans", deia Nart, tot i reconèixer que "Tenim una presència creixent de la negació del que representa Europa", ha dit referint-se als euroescèptics. "Percebem la presència del fenomen del populisme d'extrema dreta i d'extrema esquerra", ha afegit.

 

 
Comentaris

Destaquem