La CUP demana a l'Ajuntament que revisi la concessió d'aigua al Golf Sant Cugat

Els anticapitalistes volen que es revisin totes les concessions d'aprofitament d'aigua per recuperar-les per a l'ús municipal en l'actual context de sequera

La CUP Sant Cugat ha registrat una petició a l'Ajuntament perquè revisi les concessions d'aprofitament d'aigua en tot el terme municipal i que estudiï la possibilitat de revocar-les i recuperar-les per a l'ús municipal. En un comunicat, els anticapitalistes posen èmfasi en les 6 concessions que disposa el Golf Sant Cugat, gràcies a les quals pot extreure fins a 540.000 m³ d'aigua a l'any. En aquest sentit, la formació recorda que el club de golf és el novè complex recreatiu de Catalunya que més aigua extreu a través d'aquestes concessions. 

Davant l'actual context de sequera, el portaveu de la CUP, Marco Simarro, assegura que l'aigua "és més que mai un bé escàs i necessari per a la vida" i que, per tant, "ha d'estar sota control públic". 

Crítiques a la sortida de l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública

Fa una setmana, la CUP també va criticar la sortida de Sant Cugat de l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública, després que la tinenta d'alcaldia de Gestió Urbana, Cristina Paraira, anunciés que l'Ajuntament decidia prescindir d'aquesta associació arran la situació econòmica del consistori. En una roda de premsa, celebrada el dijous 29 de febrer, els cupaires van criticar l'actual equip de govern per "no mantenir-se ferm amb el compromís d'una gestió directa de l'aigua", i és que el municipi va adherir-se a aquesta associació el 2020, quan el consistori era governat per ERC, el PSC i la CUP.

Més info: La CUP lamenta la sortida de Sant Cugat de l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem