La CUP demana que La Floresta pugui escollir la presidència del Consell de Barri

Després de 2 mandants presidint el Consell de Barri florestà, la força política aposta perquè el president sigui un veí del barri escollit en consulta popular

La CUP Sant Cugat ha reivindicat la necessitat de replantejar l'actual funcionament del Consell de Barri de La Floresta, i és que la formació anticapitalista considera que el barri santcugatenc té "una idiosincràsia pròpia" i que, per tant, "es podrien buscar alternatives per escollir el president". Així ho ha fet saber Marco Simarro, portaveu del grup municipal, el qual ha avançat que el nou president del Consell de Barri de la Floresta serà el regidor Francesc Duch (ERC), en una roda de premsa celebrada el dijous 20 de juliol.

Simarro ha lamentat que el nou equip de govern no hagi tingut en compte els avanços realitzats fins aleshores per dotar de major autogovernança al barri santcugatenc: "D'ençà que el regidor Ramon Piqué va esdevenir president del Consell de Barri el 2015, aquesta figura sempre l'ha ocupat un regidor cupaire, en tant que la formació anticapitalista ha estat la força més votada a les successives eleccions municipals. Lamentem que no s'hagi obert un mínim debat al voltant de la presidència i hagi quedat en un repartiment dins l'acord de govern de Junts i ERC. S'hauria pogut anar més enllà, i contemplar que el nou president fos un veí del barri escollit en consulta popular, com s'havia estat treballant els últims mesos".

El portaveu cupaire ha volgut ressaltar també el compromís de la CUP per La Floresta i ha explicat que el partit seguirà treballant pel barri santcugatenc: "Hem treballat molt en els últims anys, tot i que ens han quedat aspectes pendents com els equipaments. Ens posem a disposició dels veïns per la presidència, i no per voler-la reclamar, sinó per poder caminar perquè el president sigui escollit en consulta popular. Hi ha un històric de feina per part del propi barri que ha portat que el Consell de Barri demani una autonomia pròpia".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem