La CUP denuncia que Junts difongui "missatges xenòfobs" en l'Observatori Sociològic

Els cupaires lamenten que un dels socis del govern faci un "ús partidista i instrumentalitzi una eina pública en benefici de Junts per Catalunya"

La CUP ha estat crítica amb un seguit de preguntes utilitzades en la nova onada de l'Observatori Sociològic en considerar que es "difonen missatges xenòfobs". Així ho ha explicat en una roda de premsa, celebrada el dijous 1 de febrer, en el qual ha assenyalat que membres del grup municipal han estat escollits a l'atzar per respondre l'Observatori Sociològic. "Entre les preguntes es demana si et preocupa l'arribada d'estrangers al municipi o quina percepció tens de la immigració segons la nacionalitat o zona geogràfica", ha explicat Marco Simarro, regidor portaveu dels cupaires. Actualment, aquest Observatori Sociològic depèn de la tinència d'alcaldia de Jordi Puigneró (Junts per Sant Cugat), tinent alcalde de Relacions Institucional, Bon Govern i Ciutat Digital, mentre que en el mandat anterior depenia de Participació, en mans de Marco Simarro (CUP).

Simarro també ha estat crític amb l'enfocament de les preguntes: "Les preguntes de l'Observatori Sociològic no poden ser capcioses, tendencioses ni induir a una resposta concreta. Creiem que falta rigor metodològic". A més, el portaveu cupaire ha volgut denunciar "l'ús partidista i la instrumentalització d'una eina pública en benefici de Junts per Catalunya" que considera que està realitzant un dels socis del govern. "No volem que converteixin Sant Cugat en un banc de proves del seu partit", ha afegit.

Finalment, el portaveu de la CUP ha lamentat que les preguntes "indueixin a la xenofòbia, vinculant la immigració amb la violència" i ha comentat que aquestes preguntes "tenen una connexió amb el posicionament de Junts per Catalunya, que veu que està tenint una fuga de vots a l'extremadreta, en competència amb l'auge mediàtic d'Aliança Catalana".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem