La CUP es presenta a Sant Cugat com 'única alternativa d'esquerres i independentista'

La formació catalana ha donat el tret de sortida a les pròximes eleccions municipals, explicant la seva proposta municipalista a Sant Cugat

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha arrencat la seva cursa per a les pròximes eleccions municipals del 28 de maig presentant la seva campanya a Sant Cugat, davant de més d'un centenar de persones, el dissabte 11 de febrer al Celler Modernista. Amb això, la formació anticapitalista s'ha reivindicat com "única alternativa d'esquerres i independentista capaç de fer front al model dels macroprojectes del govern català".

El grup polític ha reclamat un model de país "basat en el feminisme, l'antiracisme, l'ecologisme i amb el compromís de classe per disputar els poders econòmics especulatius" tal com ha indicat el regidor de Cardedeu, Hug Lucchetti. Lucchetti, a més, ha incidit en buscar "propostes més enllà dels localismes per construir comunitats lliures de feixisme i del capitalisme global".

La CUP, d'altra banda, ha carregat contra els "macroprojectes del govern" com l'ampliació de l'aeroport d'El Prat, el Quart Cinturó o Hard Rock i ha acusat les altres formacions polítiques de permetre-ho, tal com ha apuntat la candidata per la CUP Barcelona, Adriana Llena: "Les nostres candidatures arreu del país faran front a la nova sociovergència del PSC i d'ERC que ha imposat un model de precarietat basat en casinos, avions i autopistes i que han pactat amb un estat que els reprimeix". A més, Llena ha emplaçat En Comú Podem a abandonar "pactes entre Barcelona, Catalunya i l'Estat per aprovar pressupostos d'empassar-se gripaus" i ha explicat als presents la necessitat de "confrontar les elits per no caure en submissions ni claudicacions".

La formació anticapitalista ha defensat la importància de garantir els drets de les persones, tal com ha explicat la regidora de Tarragona, Eva Miguel: "Des del 2003 que som el paraigua de les lluites veïnals i socialistes dels municipis i hem portat la veu dels sense veu a les administracions. Hem recuperat espais de participació gràcies a la construcció d'alternatives municipalistes, de lluita contra un estat demofòbic i d'un compromís ferm contra la repressió". Finalment, el candidat cupaire a la Seu d'Urgell, Bernat Lavaquiol, ha demanat als presents no retrocedir: "Estem conjurades per treballar unides per un mateix objectiu i ara més que mai necessitem que la gent lluiti, crear pobles i barris amb comunitats fortes i trencar el terreny de joc al feixisme. Cal arriscar-se i impugnar el marc de l'extrema dreta; som l'alternativa a la crisi de la decadència".

Amb tot, el candidat a alcaldable de la CUP Sant Cugat, Marco Simarro, ha donat suport als seus companys i ha ratificat la importància de garantir els drets dels ciutadans: "Ens trobem en una crisi climàtica i una crisi de recursos i necessitem presentar propostes que garanteixin els drets de les persones. A més, des dels municipis hem de proposar alternatives per combatre aquests macroprojectes que condemnaran i precaritzaran el territori".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem