La CUP situa l'autodeterminació per sobre del dilema entre PSOE o PP i VOX

"Si algú necessita els vots independentistes, que garanteixin el dret d'autodeterminació", defensa la cupaire Eulàlia Reguant

“Hi ha qui prefereix que governi l’extrema dreta a permetre l’autodeterminació dels pobles?”. És el missatge que ha volgut enviar la cupaire Eulàlia Reguant, durant un acte de campanya de la CUP a Sant Cugat aquest 12 de juliol, davant la pregunta si votarien al PSOE per evitar un govern amb l’extrema dreta: "Si algú necessita els vots independentistes, que garanteixi el dret d'autodeterminació". El santcugatenc Ignasi Bea, número 3 al Congrés, ha afegit: “Ens intenten plantejar la dicotomia entre PSOE o PP i Vox. Nosaltres plantegem drets i llibertats o feixisme”. 

Més info: La CUP col·loca un cartell amb el lema 'FCK NZS' sobre un anunci de Vox a Sant Cugat

La CUP ha portat el seu acte davant del cartell que van instal·lar al costat del de VOX amb el lema 'FCK NZS' i 'Plantem cara'. I és que tot i voler desmarcar-se d'aquesta dicotomia entre PSOE o PP i VOX, Bea ha reconegut: "Però no s'ha de menystenir un govern amb Vox, que serà un govern de matons que declararà la guerra als catalans, als treballadors o migrants".

Ignasi Bea: "El govern del PSOE també és un risc pels drets socials"

Tot i això, el santcugatenc ha assenyalat que "el govern del PSOE també és un risc pels drets socials": "Governa per la patronal. Cap de les dues no és una garantia pels drets". En aquest sentit, Eulàlia Reguant ha reivindicat el paper de la CUP en la lluita pels drets socials i en lleis catalanes com la de l'habitatge o emergència climàtica, ara suspeses al Tribunal Constitucional

"L'estat sempre tanca la porta a qualsevol proposta que vagi a tocar els interessos dels rics o les grans empreses", ha lamentat Reguant, que insistia: "Hi ha qui ha tingut esperances amb el govern PSOE i Podemos, però hem vist els límits que s'han trobat i, també, autoimposat".

A més, des de la CUP no detecten diferències entre les visions del Partit Popular i PSOE cap a Catalunya. "La taula de diàleg i la desmobilització és un fracàs evident", ha recalcat Bea.

Crítiques a ERC

A més, Eulàlia Reguant també s'ha mostrat molt crítica amb el paper d’Esquerra al Congrés i a la Generalitat: “ERC ha comprat l’agenda del PSOE i del retrobament, apostant per carreteres, toxtos i turisme”. "Esquerra compra el model del PSOE del Hard Rock i de les elits", ha afegit Bea. En contraposició, la CUP es reivindica com els garants dels drets socials.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem