La CUP rebutja continuar amb el projecte de la via B-40

El portaveu de la CUP, Marco Simarro, al·lega que "és un sense sentit continuar fent més autopistes quan vivim una situació de plena emergència climàtica"

Els pressupostos de la Generalitat estant sobre la taula i s'estan negociant temes com la recuperació del projecte de la B-40 o també coneguda com a quart cinturó. Les assemblees de la CUP del Vallès Occidental han arribat a un acord i no recolzaran la idea de continuar amb la contrucció de la via, ja que consideren que "cedir en aquesta proposta mostra que el model de país d'Esquerra Republicana no dista gens del que proposa el PSC, i que totes dues formacions continuen posant per damunt interessos partidistes als del territori".

Aquesta comparació té com a fundament l'escolta d'Esquerra Republicana a la proposta del PSC de reimpulsar la B-40, un projecte posat en marxa fa més d'una dècada i que uniria Sabadell i Terrassa, entre d'altres.

La CUP defensa que "la gent del Vallès Occidental vol un transport públic digne i de qualitat" i que la solució no és construir una nova autopista que en cap cas ajudaria a contribuir a la millora del medi ambient. A més, també han afirmat que "aquesta maniobra mostra una vegada més que el govern de la Generalitat viu d'esquena al país i que s'ha doblegat a l'agenda del PSC i de Junts per Catalunya, amb l'únic objectiu de perpetuar-se al poder".

El portaveu de la CUP, Marco Simarro, ha parlat sobres les conseqüències negatives que portaria amb la seva construcció: "Pensem que és un sense sentit continuar fent més autopistes quan vivim una situació de plena emergència climàtica i amb uns nivells de contaminació als Vallessos per sobre dels límits establerts per l'OMS. A més, s'ha demostrat repetidament que augmentar les autopistes no redueix el trànsit, sinó que el fomenta encara més."

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem