La CUP reivindica el golf de Sant Joan com a "pulmó verd" i espai agrícola

La CUP denuncia la voluntat de l'Incasol de reobrir el camp de golf , que titlla de projecte insostenible mediambiental i econòmicament

La CUP ha reivindicat el camp de golf de Sant Joan, abandonat des de 2018, com un espai públic obert a la ciutadania. En una roda de premsa a l'entrada del golf per Sant Joan, els cupaires han defensat l'àrea com un "pulmó verd" pel Vallès i com un espai on s'ha de potenciar l'activitat agrícola, davant la voluntat de l'Institut Català del Sol (depenent del Departament de Territori de la Generalitat) per reobrir el golf.

Més info: Un centenar de persones protesta davant la reobertura del camp de golf de Can Sant Joan

"Seguirem insistint perquè aquest espai, que és de tots, retorni a tothom", ha emfatitzat la portaveu de la CUP a Sant Cugat, Núria Gibert, que ha denunciat que l'Incasol impulsi el projecte "contra la voluntat" dels ajuntaments i la ciutadania. En aquest sentit, ha reivindicat que la millor opció és que els terrenys passin a ser propietat de l'Ajuntament de Rubí i de Sant Cugat.

Betlem Cañizar, regidora de l'AUP de Rubí, ha recordat que el camp de golf de Sant Joan "és la història d'un fracàs total i absolut com a activitat esportiva i camp públic". En aquest sentit, ha assenyalat que la Federació Catalana de Golf va acumular deutes de 2,3 milions d'euros fins que en va externalitzar la seva gestió. "Des que està abandonat, és la història d'un èxit d'ús ciutadà", ha afegit, apuntant que la ciutadania se l'ha fet seu i que no permetran que es torni a privatitzar el seu ús.

Serracant: "El que necessita la gent al Vallès, on viuen 1,3 milions d'habitants, són espais de gaudi de la natura"

"El que necessita la gent al Vallès, on viuen 1,3 milions d'habitants, són espais de gaudi de la natura al costat de casa", ha insistit Maties Serracant, candidat de la CUP i exalcalde de Sabadell. Serracant ha apostat per la creació d'un organisme vallesà que pugui gestionar els espais naturals de la comarca, com el del golf de Sant Joan. A més, ha reivindicat la necessitat de recuperar l'activitat agrícola i la importància d'aquest espai: "Forma part del corredor entre Collserola i Sant Llorenç del Munt".

Carles Escolà, candidat de la CUP i exalcalde de Cerdanyola, ha assegurat que el projecte de golf és "insostenible" pel medi ambient i pel territori. A més, ha carregat contra les polítiques de la Generalitat de les últimes tres dècades i dels "projectes faraònics" com Barcelona World. A més, lamenta que el govern català actuï a "esquenes del territori" i "passant per sobre de les necessitats dels municipis i de la gent".

Oposició al projecte

Per tot plegat, els cupaires s'han erigit com a imprescindibles en el futur Parlament per tal de posar damunt la taula aquestes qüestions. "Nosaltres som una peça fonamental en la defensa dels nostres espais naturals. En projectes faraònics i especulatius com Barcelona World pràcticament només han trobat oposició a la nostra candidatura", ha assenyalat Núria Gibert.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem