La CUP vol augmentar l'IBI i modificar les bonificacions de les famílies nombroses

Des del grup municipal titllen de "poc ambiciosa" la proposta d'Ordenances Fiscals de l'equip de govern

La CUP Sant Cugat ha presentat al·legacions a les ordenances fiscals que va presentar l'equip de govern, amb l'"objectiu de redistribuir la riquesa a Sant Cugat". Entre aquestes, es troba l'augment de l'IBI (passant de l'actual coeficient de 0,528% al proposat 0,58%) i recuperar els dos trams de renda establerts a les Ordenances del 2023 d'entre 18.000,01 € i 30.000 € (amb bonificació del 50%) i d'entre 30.000,01 € i 50.000 € (amb bonificació del 25%) per accedir a les bonificacions sobre l'IBI en famílies nombroses, després que l'actual equip de govern anunciés que no hi haurà un topall i es tindrà en compte el valor cadastral a partir dels 18.000 anuals.

Des del partit polític consideren la proposta de l'equip de govern "poc ambiciosa" i assenyalen que amb aquestes Ordenances Fiscals hi haurà una pèrdua d'ingressos per a l'Ajuntament. "Les Ordenances Fiscals són una eina essencial per a redistribuir la riquesa i construir un Sant Cugat més just" han afegit en un comunicat.

Amb tot, el portaveu dels cupaires, Marco Simarro, ha demanat contemplar una modificació de l'IBI: "Sabem que la proposta del govern no contempla modificacions de l'IBI, però tenim un dels coeficients més baixos del país, i volem tenir el debat d'una de les eines més importants que tenim a Sant Cugat per repartir la riquesa."

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem