La CUP vol dignificar l'àmbit de les cures, evitant la precarització laboral

El grup municipal presenta una moció en la qual proposa internalitzar el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD), realitzant una revisió de les condicions laborals dels treballadors

La CUP Sant Cugat presentarà una moció en el pròxim ple municipal amb l'objectiu de democratitzar i dignificar l'àmbit de les cures, el dilluns 18 de març. Amb això, entre les propostes que fa el grup municipal destaca l'estudi per internalitzar el Servei d'Atenció Domiciliària, acabar de posar en marxa la cooperativa de cures o posar en marxa una prova pilot d'un servei de respir i usos del temps per a les persones cuidadores no professionals en el marc de la família.

La regidora cupaire Ariadna Sierra, així, ha explicat que aquesta moció pretén seguir reivindicant la lluita feminista en polítiques concretes: "La moció vol abordar un aspecte fonamental per a una societat equitativa i justa: el dret a les cures i la conciliació. S'entén per municipi cuidador aquell que compta amb una estratègia integral i transversal per reorganitzar les cures en clau feminista i comunitària".

El grup municipal ha destacat que a Sant Cugat "l'índex de dependència és del 48,7%, que el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) municipal atén més de 770 persones i que el servei de teleassistència atén més de 2.400 persones grans que viuen soles o amb dificultats d'autonomia". És per això, que la moció vol "impulsar un pla municipal integral i fer una diagnosi de la situació de les cures al municipi, promoure la igualtat d'oportunitats i millorar la qualitat de vida de la ciutadania".

Un dels reptes que considera la CUP primordial és "la internalització del Servei d'Atenció Domiciliària (SAD), tot realitzant una revisió de les condicions laborals dels treballadors, garantint un tracte dignificant i evitant la precarització laboral". A més, la moció demana "posar en marxa la cooperativa de cures de Sant Cugat".

Finalment, entre les propostes dels cupaires es troba iniciar "una prova pilot d'algun servei de respir i usos del temps per a les persones cuidadores com per exemple l'atenció a domicili, activitats de lleure, famílies acollidores o serveis de canguratge públic i comunitari amb serveis especialitzats per a la infància en situació de dependència funcional i/o cognitiva".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem