La CUP vol que les empreses contractades per l'Ajuntament utilitzin el català

La CUP vol "frenar el retrocés generalitzat del català" en la societat

La CUP proposarà que totes les empreses i entitats contractades o subvencionades per l'Ajuntament de Sant Cugat utilitzin el català. L'objectiu és "frenar el retrocés generalitzat del català" i defensen que el Consistori ha d'utilitzar totes les eines per garantir que els santcugatencs puguin exercis els seus drets lingüístics. 

"La llengua és un element essencial de la nació catalana i en la construcció dels Països Catalans, com així ho demostren els constants atacs que pateix per part de l'estat espanyol", argumenten els anticapitalistes. Els cupaires portaran la proposta al ple municipal del 27 de maig.

Més info: Sant Cugat, un "oasi" del català en perill d'assecar-se

L'obligació del català

La moció de la CUP busca que les empreses i entitats amb contractades o subvencionades per l'Ajuntament de Sant Cugat facin ús del català. Aquesta són les clàusules que el partit vol incloure en tots les contractacions i subvencions:

  • En les relacions entre l’empresa o entitat i l’òrgan de contractació s’ha d’utilitzar la llengua catalana. Les empreses contractades i subcontractades o subvencionades utilitzaran almenys el català en els rètols, publicacions i instruments de comunicació que derivin de l’execució del contracte.
  • En les relacions, les actuacions, la documentació i els instruments de comunicació entre l’empresa o entitat contractista o subvencionada i les persones destinatàries es faci servir el català per defecte.
  • Quan l’execució del contracte suposi que hi hagi personal amb tasques d’atenció al públic, l’empresa contractista ha d’assumir l’obligació que aquest personal tingui suficient coneixement de la llengua catalana.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem