Debat electoral: "Com ajudem les 1.000 famílies que van a Càritas per necessitat?"

Els candidats a l'alcaldia proposen els seus projectes pel que fa als serveis socials de la ciutat

El primer bloc del debat electoral organitzat pel TOT Sant Cugat i el DIARI de Sant Cugat aquest dimecres han estat els serveis socials. I és que vivim en una ciutat amb un dels aturs més baixos de l'Estat i una de les rendes superiors; però també hi ha famílies que han d'anar a Càritas per cobrir les seves necessitats bàsiques.

Tots els candidats han reconegut la situació que viu aquesta part dels santcugatencs i han coincidit a prioritzar la inversió social. La tarifació social ha estat reclamada pels partits de l'esquerra (CUP-PC, ICV-EUiA i PSC) i d'altres com PP o VOX han reivindicat la importància d'ajudar la família com a institució. La majoria de formacions han demanat augmentar els pisos de protecció oficial de lloguer, ja que gran part són de compra.

El debat, en frases

Recull de frases dels deu candidats a l'alcaldia en la qüestió de Serveis Socials:

Mercè Conesa (CiU)

Mai hem negat la pobresa, l'hem de visibilitzar i acompanyar. Aquest municipi ha aprovat unànimament un pla d'inclusió local de 9 milions d'euros per destinar a les famílies més necessitades”

Promusa fa política social, amb habitatges socials”

“El Servei d'Ocupació Municipal ha ajudat a trobar feina a més de 2.000 persones”

Jordi Carreras (PP)

"La manera d'ajudar la gent és no pujar els impostos, com s'ha fet, sinó rebaixant-los i fent més lleugera la pressió de la crisi"

“Som la segona ciutat amb més natalitat i Sant Cugat hauria de destacar a l'hora de fer polítiques d'atenció a la família i considerar-la com a institució”

Pere Soler (PSC)

“L'arrel del problema és l'ocupació. Som una ciutat amb més llocs de treball que treballadors, el 40% vénen de fora. Algun problema tenim com a societat”

Hem de fer front a les desigualtats socials. Ho hem de fer sense complexos. Ha de ser la nostra prioritat”

Roser Casamitjana (ICV-EUiA)

“Sant Cugat té la desigualtat més alta de Catalunya i es manifesta encara més en dos barris de la ciutat principalment: la Floresta i les Planes. Hem de disminuir la desigualtat als barris de Sant Cugat”

“Hem demanat des del principi la tarifació social en serveis municipals”

Núria Gibert (CUP-PC)

Lluita frontal per garantir el dret a l'habitatge, que afecta sobretot els joves”

“Es poden retirar bonificacions ideològiques, com el cas de famílies nombroses sense tenir en compte la renda”

Mireia Ingla (ERC-MES)

Hem d'evitar que persones hagin de marxar perquè no poden viure aquí. Costa molt més dir que tens problemes econòmics a Sant Cugat que a altres llocs”

“Hem d'enfocar les polítiques socials en favor del col·lectiu que més pateix i reduir l'IBI de famílies amb risc d'exclusió social”

Aldo Ciprián (Ciutandas)

El consistori ha rescatat entitats i empreses per mantenir una xarxa de clients i no ha prioritzat el rescat de les famílies”

El Servei d'Ocupació Municipal costa 83.000 euros quan Càritas té un pressupost de 30.000. L'Ajuntament no ha de crear llocs de treball, ho han de fer les empreses”

Jaume Massanés (UASC)

Amb la gent gran s'haurien de fer moltes més coses. En 10-12 anys ens podem trobar en problemes. Per exemple, es pot promocionar que gent jove i gent gran comparteixin pis”

L'Ajuntament hauria de donar suport al voluntariat de Sant Cugat de Càritas, Creu Roja, Banc del Temps... A vegades volen fer coses i no se'ls ajuda”.

Maria Rosa Comellas (Solidaritat per la Independència)

“Hem de gestionar els habitatges buits de les entitats financeres i que els cedeixin per fer lloguer social”

“Hem de fer que la pobresa no es cronifiqui. Hem de donar més ajudes i prestacions socials, sobretot per la cobertura de necessitats bàsiques”

Ignacio Garriga (VOX-Família i Vida)

“La persona i la família són la nostra prioritat. Reduirem el sobrecost municipal per poder baixar tots els impostos i eliminar-ne algun”

“Un pla integral de la família per les persones que ho estan passant malament”

Més informació
 
Comentaris

Destaquem