Debat sobre la missa de La 2 retransmesa des de Sant Cugat

Podemos demana que es deixi d'emetre la cerimònia religiosa per la televisió pública

Televisió Espanyol emet des de Sant Cugat la missa dels diumenges de La 2 des del 1983. Primer, des dels estudis de la televisió pública i des del 2008 des del monestir de les monges dominiques que hi ha a la mateixa zona de Can Sant Joan. Ara, Podemos ha obert el debat sobre l'emissió de la cerimònia religiosa per un canal públic i ha portat la qüestió al Congrés dels Diputats.

Així, el grup d'Unidos Podemos ha presentat una iniciativa perquè es deixi d'emetre la missa per la Televisió Espanyola. "Defensem la llibertat d'expressió, però en un país aconfessional i laic, segons les sentències del Tribunal Constitucional, potser la televisió pública no és l'espai més sensat perquè es portin a terme rituals religiosos de qualsevol tipus", va argumentar Pablo Iglesias en unes declaracions recollides per El País.

Una visió no compartida des del PSOE, tal com va justificar el diputat José Miguel Camacho, en paraules que reprodueix el rotatiu madrileny: "No tenim cap inconvenient en què es pugui seguir veient la missa per la televisió, perquè no fa mal a ningú. El que no la vulgui veure, no la veu, i punt". Així sembla difícil que la proposta pugui tirar endavant, ja que el Partit Popular també és favorable a mantenir la missa a La 2.

Durant el 2016, l'emissió de la missa va comptar amb una mitjana d'audiència de poc més d'un 6% i de 300.000 espectadors, xifres substancialment per sobre de la mitjana de la cadena. La religió catòlica va ocupar a TVE més de 130 hores durant el 2016, on també va aparèixer l'evangèlica (14 hores), jueva (13 hores) i musulmana (19 hores).

Més informació
 
Comentaris

Destaquem