Els debats sobre immigració i Palestina arriben al ple municipal de Sant Cugat

Els debats sobre la guerra a Gaza i la immigració han marcat la política de Sant Cugat les últimes setmanes

Els partits santcugatencs abordaran en el ple municipal de febrer dues de les qüestions que han marcat el debat polític durant les últimes setmanes a Sant Cugat: la immigració i la guerra a Gaza. La sessió plenària té lloc aquest dilluns 19 a partir de les tres de la tarda i, com sempre, a les set del vespre serà el torn obert a la participació ciutadana. El ple es pot seguir a través del web del TOT.

El debat sobre la immigració va esclatar a Sant Cugat a partir de les preguntes de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat sobre aquest fenomen: mentre que des de l'esquerra es va considerar que les preguntes fomentaven un discurs racista, Junts defensava les qüestions per ser un "tema d'actualitat". En aquest context, els juntaires presenten una moció al ple municipal "sobre la situació immigratòria a Catalunya i als seus municipis" i en la qual demana posar fre als "fluxos ingents i desproporcionats" d'immigrants.

Una altra qüestió que ha generat polèmica a Sant Cugat ha estat la guerra a Gaza i el conflicte entre Israel i Palestina. Des de la CUP i en nom de Sant Cugat per Palestina, plantegen una moció en solidaritat amb el poble palestí.

Un hospital i manteniment de la ciutat

L'anunci de la construcció d'un hospital de dia entre Sant Cugat i Rubí ha estat una altra de les novetats. El Partit Popular reclamarà que es modifiqui el projecte fer fer un hospital de referència amb tots els serveis, i no un centre sanitari més reduït, com s'ha anunciat. 

El Partit Popular i VOX s'han unit per presentar una moció conjunta per impulsar l'arranjament de voreres. Sobre el manteniment de la ciutat, En Comú Podem reclamarà un pla de millora per La Floresta i Les Planes i la creació d'una brigada específica pels barris de muntanya.

Per la seva banda, el PSC portarà una proposta per fer un seguiment de les polítiques ambientals de l'Ajuntament de Sant Cugat. Finalment, VOX demanarà que l'Ajuntament condemni l'atemptat a Aleix Vidal-Quadras.

Art contemporani

El Ple Municipal també donarà compte de la renúncia a renovar el contracte de lloguer del Centre d'Art Maristany, el que suposarà el tancament d'aquest espai d'art contemporani municipal en els pròxims sis mesos. El motiu, explica el govern, és la situació econòmica de l'Ajuntament.

D'altra banda, es deixarà constància del suport de Sant Cugat a la Declaració de la Coordinadora Catalana d'Ajuntaments Solidaris amb el Poble Sahrauí en commemoració del 48è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem