C's demana a l'Ajuntament que es responsabilitzi d'obrir els consultoris durant tot l'any

El Parlament de Catalunya es va comprometre a obrir els Centres d'Atenció Primària de Valldoreix, La Floresta, Les Planes i Can Mates

Ciutadans de Sant Cugat ha celebrat la petició del Parlament de Catalunya d'obrir a ple rendiment durant l'estiu els Centres d'Atenció Primària de Valldoreix i Can Mates i els consultoris de La Floresta i Les Planes, després que s'aprovés de manera unànime una Proposta de Resolució presentada per Ciutadans de Catalunya. Amb això, des del grup taronja de Sant Cugat valoren aquesta petició, però demanen a l'Ajuntament que insti a la Generalitat perquè s'executi aquesta proposta.

Així doncs, el portaveu de la formació local, Aldo Ciprian, ha assenyalat que el 2017 ja es va aprovar una moció per comptar amb urgències pediàtriques les 24 hores del dia, mentre que el 2021 es va aprovar una moció per tenir oberts els consultoris de Sant Cugat durant l'estiu i que cap d'elles es va complir. És per això, que Cirpian ha instat a l'Ajuntament ha demanar una resposta per part de la Generalitat.

D'altra banda, la diputada al Parlament Anna Grau (Ciutadans de Catalunya) ha celebrat que s'hagi aprovat de manera unànime aquesta Proposta de Resolució, però ha reclamat a l'equip de govern que exigeixi a la Generalitat la seva execució: "Hi ha una tendència alarmant per part de la Generalitat d'absorbir aquests compromisos i incomplir-los. Actualment, la sanitat pública està pitjor gestionada i calen decisions transparents i raonables". A més, Grau ha destacat que aquest problema és anterior a la pandèmia: "La pandèmia s'utilitza com a excusa per no abordar aquests temes, quan s'està fent una gestió frívola i irresponsable".

Finalment, el regidor de Ciutadans de Sant Cugat Sergio Blázquez ha exigit una millora en els serveis sanitaris, els quals considera "necessaris en una població de 95.000 habitants". A més, Blázquez ha sol·licitat "diners públics per dimensionar les plantilles per assegurar un servei durant tot l'any".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem